Sport

SAMO IM JE NEBO GRANICA I PROBLEM

Organizatori maratona Preko Zadar privukli 150 plivača

Plivački maraton Zadar - Preko kojeg 49. godinu organizira Plivački klub Zadar, trebao bi u četvrtak imati rekordan broj od 150 sudionika.

Plivački maraton Zadar - Preko kojeg 49. godinu organizira Plivački klub Zadar, trebao bi u četvrtak imati rekordan broj od 150 sudionika.

Uoči velikog jubileja, polustoljetnog održavanja tog popularnog maratona, u PK Zadar odlučili su vratiti se pod okrilje Cro Cupa, natjecateljskog sustava Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

- Malo ćemo promijeniti koncept u odnosu na prethodne godine čime smo nadmašili dosadašnji broj od 110 sudionika. Na maratonu će sudjelovati 30-tak članova iz klubova daljinskog plivanja, a njima će se rezultat našeg maratona bodovati. Obaveza je i dodjela novčane nagrade koja je simbolične naravi, doznajemo od Josipe Nekić, trenerice i jedne od organizatorice zadarskog maratona.

Rekord isplivavanja Zadarskog kanala od Preka do bazena Kolovare je 50 minuta i 52 sekunde. Njega je prije tri godine ostvario Grgo Mujan član splitskog kluba daljinskog plivanja. Mujan se prijavio i za ovogodišnje izdanje zadarskog maratona, 5. kolovoza. Na maratonu će nastupiti i Matea Sumajstorčić, najjača plivačica zagrebačkog kluba daljinskog plivanja Mladost.

Zbog važećih epidemioloških mjera, svečanost proglašenje na Bazenu bit će samo za apsolutne kategorije. Nagrade će podijeliti pročelnica Dina Bušić.

Na žalost neće biti tradicionalne plivačke fešte. Umjesto toplog obroka, plivači će dobiti okrjepu, najavila je Josipa Nekić, koja kao i ostali organizatori s bojazni prati meteorološku prognozu. Maraton Preko Zadar godina se odvija za Dan Oluje a hoće li biti oluje na moru, za sada samo nebo zna.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA