Zadar

POLICIJA OTKRILA POČINITELJA KAZNENOG DJELA

Otišao do crpke, nalio gorivo pa zapalio radnju i automobil

Nakon što je zapalio alat u radionici u obližnjoj ulici zapalio je automobil u vlasništvu oštećenikove majke

Općinsko državno odvjetništvo danas je u službi dežurstva ispitalo 47-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak 11. travnja 2021. najprije svojim automobilom otišao do benzinske postaje i u plastičnu kantu ulio benzin te potom došao do bravarske radionice u Ulici Nikole Tavelića u Zadru I otključao lokot ulaznih vrata ključem kojeg je pronašao u blizini. Osnovano se sumnja da je u radionici na hrpu stavio razne alate i dijelove vozila te, svjestan da potpaljivanjem vatre može ugroziti imovinu i ljudske živote i pristajući na to, zalio benzinom alate i dijelove vozila te ih zapalio.

Potom je otišao do Ulice bana Tome Erdodyja Bakača i tamo benzinom namočio tekstilni odjevni predmet koji je postavio na haubu automobila u vlasništvu majke oštećenog vlasnika bravarske radionice te otvorenim plamenom zapalio tkaninu, prilikom čega je došlo do požara na vozilu i oštećenja.

Osumnjičeni 47-godišnjak svojim je postupanjem oštećenicima prouzročio štetu u iznosu većem od 20.000 kuna. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA