SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 12019File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '12019', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Otvoreno Europsko prvenstvo za mažoretkinje - Vijest - 057info - Zadar

Sport

FOTOGALERIJA S VIŠNJIKA

Otvoreno Europsko prvenstvo za mažoretkinje

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku danas je svečano otvoreno 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu.

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku danas je svečano otvoreno 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu.

Vuvuzele, bubnjevi, transparenti, razdragani glasovi s tribina, pljesak, šarenilo raznolikih odora, zastava, tribine s navijačicama i navijačima, velebni defile kao na olimpijskim igrama, mažoretkinje male, velike, brižni pogledi njihovih voditeljica i trenerica... Ukratko - svečanost samo takva!, opis je iz Sportskog centra Višnjik.

-Poštovani sudionici, cijenjeni gosti i dragi posjetitelji, svima želim dobrodošlicu u naš grad. Ponosni smo domaćini ovoga predivnoga natjecanja, a mjesto na kojem se održava vaše prvenstvo do sad je ugostilo mnoga prestižna natjecanja u nizu različitih sportova. Kao grad mladih i grad sporta posebno zahvaljujemo na iskazanom povjerenu organizatora koji se odlučio da Zadar bude domaćin, a naš grad ovih dana ispunio plesom i mažoret vještinama na najvišoj razini. Želim svima uspjeh i ugodan boravak u Zadru. Nadam se da ćete svojim domovima otići s najljepšim uspomenama i novim prijateljstvima, kazao je Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra neposredno prije nego je prvenstvo proglasio otvorenim.

U prigodnoj riječi sudionicima i gostima, pak, Željka Banović, predsjednica Svjetske federacije mažoret sporta, te hrvatskoga Saveza mažoretkinja i pom pon timova, zaželjela je svima dobrodošlicu i puno uspjeha na natjecanju koje je okupilo četiri tisuće sudionika iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Luksemburga, Češke, Bugarske, Italije, Slovačke, BiH, Crne Gore, Srbije, Ukrajine i Hrvatske.

Božidar Longin, župan Zadarske županije, također je srdačno pozdravio sve u dvorani, izrazio je veliko zadovoljstvo što su grad i županija domaćini europskom prvenstvu, te poželio svima da uživaju, da se druže, sklapaju nova prijateljstva...

Svojim dolaskom svečanost otvaranja uveličala je Njegova Ekselencija Vasil Kirilič, ukrajinski veleposlanik u Republici Hrvatskoj koji je sjedio u društvu Branka Dukića, Božidara Longina i Denisa Karlovića, direktora ŠC-a Višnjik. Posebno je toplo u dvorani, na tribinama posebice, primljena njegova gesta kad je ustao prilikom defilea u trenutku kad se predstavljala ukrajinska reprezentacija. Srdačnim pljeskom Nj. E. Kirilič ohrabrio je sve članice reprezentacije za nastupe koje će imati na ovom natjecanju. Nadalje, Kirilič se priključio sudionicama revijalnoga nastupa hrvatske i ukrajinske  reprezentacije koji je (nastup) održan prije službenoga dijela natjecanja. Tom je prilikom gospođa Željka Banović u znak zahvale Kiriliču predala cvijeće.

17. EP u mažoret - sportu potrajat će do nedjelje, 26. lipnja. U svim natjecateljskim kategorijama i disciplinama bit će za plasman od prvog do trećega mjesta podijeljeno po 99 pokala i medalja, bit će dodjeljivane i diplome. Plasman će biti određen prema utvrđenim kriterijima, a sva natjecanja strogo će motriti iskusni međunarodni suci.

- U Zadru će ovih dana, dakle, boraviti četiri tisuće sudionika natjecanja, te još tri tisuće ljudi iz redova službenih osoba i pratnje, što će u danima održavanja prvenstva turizmu značajno pridonijeti s 20-ak tisuća noćenja, te ugostiteljstvu snažnom izvanpansionskom potrošnjom. Na koncu, to je još jedna potvrda vrijednosti i velikoga potencijala Športskoga centra Višnjik u surječju razvoja sportskoga turizma, ističu s Višnjika.

 

Europsko prvenstvo u mažoret sportu
Foto: ŠC Višnjik
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA