Zadar

NADZOR NA ZADARSKIM CESTAMA

Ove godine drastično više prometnih nesreća nego lani

U noći sa subote na nedjelju, 18./19. ožujka, od 20 do 04 sata na zadarskim prometnicama, kao i protekla dva dana, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar provodit će akciju u cilju sprječavanja prometnih prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima te prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine kretanja, a u sklopu pojačanog nadzora sankcionirati će i ostale prekršaje kojima se grubo narušava sigurnost cestovnog prometa.

U noći sa subote na nedjelju, 18./19. ožujka, od 20 do 04 sata na zadarskim prometnicama, kao i protekla dva dana, prometna policije provodit će akciju u cilju sprječavanja prometnih prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima te prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine kretanja.

Naime, najviše osoba strada u prometnim nesrećama koje se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Postaje prometne policije Zadar u prva dva mjeseca ove godine evidentirano je 168 prometnih nesreća ili 33,33% više u odnosu na 2022. godinu kada je bilo0 126 prometnih nesreća.

- Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise. Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj koji je baza iz koje nastaju prometne nesreće. U slučaju prometne nesreće vrijedi pravilo da što su brzine veće, teža je i posljedica. Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje sudionika u prometu vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Naime, vožnja nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, osobito putnika i pješaka, poručuju iz PU zadarske.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA