Sport

ODLIČNA ATMOSFERA NA VIŠNJIKU

Pao je i FMP! Nova velika pobjeda Zadra uz 103 poena

U 9. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Dvorani Krešimira Ćosića ostvarili veliku pobjedu protiv beogradskog FMP-a rezultatom 103:97.

U 9. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Dvorani Krešimira Ćosića ostvarili veliku pobjedu protiv beogradskog FMP-a rezultatom 103:97. Bila je to još jedna fantastična predstava momčadi Danijela Jusupa na veliko oduševljenje vjernih navijača koji su ponovno stvorili odličnu atmosferu, javljaju iz kluba.

Zadar sada ponovno ima pozitivan omjer 5-4, dok je FMP-u ovo bio tek drugi ovosezonski poraz uz sedam pobjeda.

Zadar je utakmicu otvorio s četiri trice, po jednu su pogodili Žganec i Jordano, a dvije Drežnjak. Međutim, svoje šuterske adute imali su i gosti u Jenkinsu, Beechu i Frazieru, koji je zaključio prvu četvrtinu tricom za 20:20.

Na početku druge Jordano je vezao još dvije trice, a kada je jednu pogodio i Šantelj pa opet Jordano tri bacanja, Zadar je prvi put otišao na osjetniju prednost, +8 (34:26). Stepanović se pobrinuo da FMP brzo uhvati priključak, no Zadar je još neko vrijeme bio u prednosti. Tako je bilo sve do rezultata 41:37 u 17. minuti, kada su gosti napravili svoju najveću seriju (11-0). Otvorio je Jenkins tricom pa je osam poena (dvije trice) vezao Valinskas za 41:48 minutu i pol prije poluvremena. U pravi čas za Zadrane stigle su nove dvije trice Jordana pa se u svlačionice otišlo s ipak prihvatljivih -6, 47:53.

Po povratku na teren domaći su preko Drežnjaka i Žganeca odmah uhvatili priključak, a malo kasnije koševima Jordana i Ramljaka pa tricom Drežnjaka i preokrenuli rezultat, 59:55. Ta je distanca potrajala još nekoliko minuta, da bi se u završnici treće četvrtine Zadar bacanjima Ramljaka i Božića te tricom Davisa iz kuta prvi put odvojio na dvocifrenu razliku, 75:65.

Sa +8 (75:67), s koliko se ušlo u posljednju dionicu, Božić, Žganec i Ramljak odveli su svoje na najvećih +13, 82:69 u 33. minuti. Međutim, daleko je utakmica još bila od riješene. FMP je odgovorio ekspresnom serijom 12-2 na krilima Fraziera i došao na samo -3, 84:81, kada je na semaforu ostalo nešto manje od pet minuta.

Odgovornost je tada preuzeo kapetan Ramljak i tricom trgnuo svoje. Nadovezao se sjajni Drežnjak koš-faulom pa tricom i Zadar je opet pobjegao na dvocifrenu razliku, 93:82 tri minute do kraja.

Ista je razlika bila i minutu kasnije nakon novog Drežnjakovog koša i dalekometnog ubačaja Žganeca, 100:89, ali ni tu još priči nije bio kraj. U posljednju minutu Zadar je ušao sa +9 (101:92), da bi Frazier tricom pa dvicom oživio nadu Beograđana, približivši ih na svega -4, 101:97. Ipak, Božić je bio mirne ruke s penala i zapečatio veliku i posve zasluženu zadarsku pobjedu!

- Ova ekipa nije slučajno druga na tablici. Riječ je o sjajnoj momčadi, kombinaciji mladosti i iskustva. Brzi su i sjajni su šuteri. U prvom smo poluvremenu imali dobar rezultat jer smo i mi imali dobar šut. Imali smo problem s defanzivnim skokom u tom prvom dijelu iako smo se pripremali za to. Međutim, njihovi igrači su prilično brzi, pogotovo Ebuka Izundu kojeg nije lako zagraditi. Izuzetno sam sretan zbog ove pobjede. Na kraju se osjetio i taj grč kao posljedica utakmice s Budućnosti ali ovog smo puta bili mirniji, staloženiji i priveli smo utakmicu kraju u našu korist, izjavio je nakon susreta trener Zadra, Danijel Jusup.

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, rekao je trener gostiju Nenad Stefanović i dodao:

- Čak i prvo poluvrijeme kada smo vodili nismo igrali na način na koji smo se dogovorili. Radili smo dosta grešaka. Mi smo ratnička i radnička ekipa koja mora puno raditi i trenirati. Ovo nam se već događa jer nemamo dovoljno prostora za to. Mi nismo toliko kvalitetni koliko ljudi govore i koliko to rezultat možda pokazuje. Mi smo sve postigli svojim radom. Nismo imali puno vremena da spremimo utakmicu i zato smo napravili puno nekih banalnih grešaka. Kod Zadra večeras dosta razigranih igrača. U prvom smo dijelu uspjeli zaustaviti sve osim Antonija Jordana koji je zabio 20 koševa. U drugom smo njega uspjeli zaustaviti ali bi uvijek iskočio netko drugi. Nismo zaslužili da pobijedimo ovu utakmicu. Zadru želim sreću u nastavku prvenstva, zaključio je Stefanović.

Dario Drežnjak susret je završio sa 27 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je Antonio Jordano postigao 24 koša uz 4 asistencije. Luka Božić pridodao je 16 poena uz 11 skokova, a Marko Ramljak 11 koševa. U redovima FMP-a najefikasniji su bili Trent Frazier sa 23 i Beau Beech s 18 poena.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA