Zadar

POSTAVLJENE KLUPE, PANORAMSKI TELESKOPI...

Pašman dobio 5 novih vidikovaca i poučnu stazu

Otok Pašman dobio je pet novih odmorišta/vidikovaca te 13,25 kilometara dugu poučnu stazu koja se proteže od vrha Bokolj pa sve do uvale Soline.

Otok Pašman dobio je pet novih odmorišta/vidikovaca te 13,25 kilometara dugu poučnu stazu koja se proteže od vrha Bokolj pa sve do uvale Soline.

Na svečanom otvaranju, održanom u petak na Bokolju, prisustvovali su načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pašman Šime Jureško, ravnatelj JKU-a Otok Pašman Dinko Malnar, konzultantica na projektu Josipa Bašić, vlasnik firme izvođača radova Mladen Kešer te vijećnici i suradnici Općine Pašman, objavljeno je danas na stranicama Informativnog portala otoka Pašmana i okolice.

Podsjetimo da je Općina Pašman za projekt "Uspostave i uređenja poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture" osigurala sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a odobreno je 100 % financiranje projekta u vrijednosti od 750.000 kuna.

Projektom, čiji nositelj je Javna komunalna ustanova Otok Pašman, na stazi ukupne duljine 13,25 km izgrađeno je 5 odmorišta/vidikovaca: Lavanda, Bobića špilja, Smilje, Maslina te Bokolj. Uređene su staze, postavljena odmorišta te odgovarajuća oprema kao što su klupe, stalci za bicikle, panoramski teleskopi, kante za otpad, informativne i orijentacijske ploče i slično.

Glavni cilj projekta je promicanja i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume što u konačnici doprinosi poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva te u velikoj mjeri obogaćuje turističku ponudu otoka Pašmana. Nadalje, projektom se nastoji educirati i informirati posjetitelje o šumskim biljkama i životinjama, o važnosti očuvanja ekosustava, o zaštiti šuma i špilja otoka Pašmana te o sprječavanju nastanka požara.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA