Kultura

TINA KESEROVIĆ JUGOBOS ISPRED VIJEĆNICE

Performansima želimo potaknuti građane na razmišljanje

Umetnica mora biti gradonačelnica, parafrazirala je Keserović Konstraktin hit i najavila svoju simboličnu kandidaturu za upravljanje gradom

Performansom Nominacija Tine Keserović, koja je svom imenu dodala i umjetničko JugoBos, danas je na Narodnom trgu započelo 26. izdanje festivala Zadar snova. Kao umjetnička direktorica festivala Keserović je i do sada znala otvarati festival, a ovoga je puta u obliku rap pjesme, svojevrsnog „informansa", iznijela svoju umjetničku autobiografiju.

Spomenula je u stihovima kako nikada nije bila odavde, iako je tu rođena, možda zbog toga što nije Hrvatica, ne pripadan pojedinim strujama, a moguće i zbog antifašizma. Inače, kao mjesto iz kojega dolazi naveden je austrijski Linz. Ispričala je svoju osobnu umjetničko-organizatorsku golgotu, u kojoj Edi Maajki svojedobno nije mogla platiti nastup jer joj je Grad otkazao sredstva i preusmjerio za plaćanje koncerta Marka Perkovića Thompsona.

- Umetnica mora biti gradonačelnica, parafrazirala je Konstraktin hit i najavila svoju simboličnu kandidaturu za upravljanje gradom.

Nakon performansa najavila je ostatak festivala, na kojemu će performeri sa svih strana prirediti zanimljiv program.

- Bavimo se stanjem u državi, građanima, donosimo program koji bi građane trebao potaknuti na razmišljanje, rekla je Keserović.

Program se nastavlja sutra performansom „Imamo Hrvatsku! Domovini s ljubavlju" Lare Mandli na Bedemima zadarskih pobuna (kod Pijace 20 -20:30) te Molitvom Nine Kamenjarin na Forumu od 21:30 sati.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA