Zadar

O SLUČAJEVIMA "POKVARENA JAJA I PAVIJAN"

Plenković pozvao komentatore na kavu: Ljude ne treba privoditi zbog uvreda, ali...

Nakon sastanka vodstva stranke u Zagrebu, predsjednik Vlade Andrej Plenković konačno se oglasio se o privođenjima dvojice Zadrana zbog komentara na Facebooku.

Nakon sastanka vodstva stranke u Zagrebu, predsjednik Vlade Andrej Plenković konačno se oglasio o privođenjima dvojice Zadrana zbog komentara na Facebooku.

- Naravno da nisam imao nikakve veze s tim, što je već komunicirao ministar Davor Božinović. Ja ih pozivam da dođu na kavu u Banske dvore pa da me malo upoznaju. Nakon razgovora i argumenata, ako će i tada misliti ovo što misle, ja ću to poštovati. Kao demokrat otvoren sam za kritike i napade. Od mora uvreda nikad mi nije palo na pamet da tražim sudsku zadovoljštinu protiv nekoga, rekao je Plenković.

Ponovio je izjave ministra Božinovića prema kojima je bila riječ o postupanju policije, a ne o uhićenju iako se u samom sadržaju optužnog prijedloga navodi kako su 72-godišnjak i 49-godišnjak uhićeni te kako je o tome sastavljeno izvješće o uhićenju.

Od strane predsjednika Zorana Milanovića, Plenković je ranije ovog danas pozvan da javno kaže da se te ljude ostavi na miru.

- Niti postoji takva politička instrukcija niti bi to u demokratskom društvu bilo normalno. Ne postoje politički nalozi da policija postupa ovako ili onako, odgovorio je Plenković koji je u svom istupu istaknuo i kako Milanović već dvije godine s uvredama zagađuje komunikacijski prostor. 

Upitan je treba li se ljude privoditi zbog uvreda.

- Mislim da ne. Ono što je jako važno, a vidim da se javila čak i pravobraniteljica koja otvara neki slučaj... Mislim da je normalno da se prije svega s policijom ispita o čemu se radi. Koji su razlozi? Ja možda ne znam sve što oni znaju. Kad se ispita sve, onda neka javnosti sama procijeni, rekao je premijer.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA