Zadar

RADOVI ĆE TRAJATI GODINU DANA

Počinje dugoočekivana rekonstrukcija spoja sa zaobilaznicom, zatvara se Put Biliga

Poznat je datum početka dugoočekivanih radova na rekonstrukciji raskrižja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora.

Poznat je datum početka dugoočekivanih radova na rekonstrukciji raskrižja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora.

- Hrvatske ceste d.o.o. u ulozi investitora planiraju započeti 15.3.2022. godine radove rekonstrukcije i izgradnje raskrižja državne ceste oznake DC306 s ulicom Put Biliga u Zadru, a sve sukladno Sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa na rekonstrukciji i izgradnji raskrižja ulica Put Biliga i Hrvatskog sabora između Hrvatskih cesta d.o.o. i Grada Zadra, najavili su iz HC-a na naš upit.

Posao je putem javnog natječaja dobila zajednica gospodarskih subjekata, Kruševo-put, zagrebačka Ingra i Mežnar građevinske usluge iz Duge Rese. Ugovorena cijena radova bez PDV-a iznosi 6.416.369,50 kuna, a predviđeni rok završetka radova je 12 mjeseci. Za to vrijeme nadzirat će ih radnici tvrtki Civil engineering Zadar i Terestrika Split, ugovorenih za 257.003 kuna.

Za vrijeme prve faze radova promet će se odvijati sukladno privremenoj regulaciji prometa prikazanoj na fotografiji, a koja podrazumijeva zatvaranje dijela ulice Put Biliga za sav promet.

- Napominjemo kako će za vrijeme izgradnje potpornog zida prometnice, a s ciljem osiguranja imovine i svih sudionika u gradnji, privremeno ukinuti prvi red parkirališnih mjesta uz samo gradilište, te ovim putem molimo građane za razumijevanje. Pravovremeno ćemo vas nastaviti obavještavati o svim ostalim fazama izgradnje koje imaju utjecaj na normalno funkcioniranje prometa u zoni zahvata, navodi se u obavijesti HC-a pripremljenoj za javnost.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA