Zadar

ZADAR IMA 11 UGOVORENIH KADROVSKIH STANOVA

Policajac vratio stan, ostao najam bivšem ravnatelju

Odlukom dosadašnjih gradonačelnika, Grad Zadar je ugovorio 11 takozvanih kadrovskih stanova, informacija je koju smo tražili i dobili iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Odlukom dosadašnjih gradonačelnika, Grad Zadar je ugovorio 11 takozvanih kadrovskih stanova, informacija je koju smo tražili i dobili iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Tri su ugovora o najmu stanova za troje djelatnika Opće bolnice Zadar, a isto toliko i za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policijske uprave zadarske.

Grad je sklopio dva ugovora za najam tzv. kadrovskih stanova za djelatnike Sveučilišta u Zadru. Jedan je dodijeljen za trenera Jedriličarskog kluba Uskok, a drugi za kuglača koji je još uvijek aktivan u Kuglačkom klubu Zadar, podsjećaju iz gradske uprave.

Stan u Varoši kojeg je koristio zaposlenik PU zadarske, koji je otišao u mirovinu, vraćen je u posjed Gradu Zadru 1. listopada 2020. godine, navodi se u odgovoru na upit.

Dodatno smo pitali tko je taj koji i dalje koristi stan dodijeljen Arheološkom muzeju, budući da aktualnom ravnatelju to nije bilo poznato. Dobili smo odgovor kako ga i dalje koristi jedan od bivših ravnatelja Smiljan Gluščević iako je otišao u mirovinu.

 

Međutim, nadležni iz Grada Zadra ustvrdili su kako „njegova znanstvena karijera ne posustaje, te trenutno priprema niz znanstvenih radova usredotočenih na arheološka istraživanja i povijest pomorstva Zadra i zadarskog kraja".

Slijedom navedenoga, mišljenje je Grada Zadra da je dr. sc. Smiljan Gluščević i dalje bitan član znanstvene zajednice kojoj jedinica lokalne samouprave pridaje posebnu pozornost, sve u svrhu daljnjeg kulturnog i znanstvenog napretka zajednice. Drugi bivši ravnatelj Arheološkog muzeja, Radomir Jurić davno prije mirovine otkupio je stan kojeg je dobio kao kadar te državne ustanove.

Iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom nisu nam odgovorili s koliko stanova u svom vlasništvu raspolaže Grad Zadar, niti za koliko se stanova još uvijek vode sudski postupci.

Informirali su na novinarski upit kako su s Konačne liste prioriteta za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Zadra, do sada dodijeljena četiri stana. Jedan od njih je onaj najveći stan uz Ulicu Franje Tuđmana kojeg je kao kadrovski stan koristio Radovan Dunatov, koji je u mirovinu otišao s mjesta pročelnika za kulturu i sport.

Dobili smo informaciju i kako Grad u ovom trenutku raspolaže s dva uvjetna stana, koji su u postupku popunjavanja od strane dosadašnjih korisnika kojima je potrebna selidba u manji ili veći stan. Najam gradskih stanova je simboličan u odnosu na klasično podstanarstvo.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA