Zadar

OSUMNJIČEN ZA PRIJEVARU I KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Policija prijavila bivšeg ravnatelja zadarske Hitne zbog muljanja s putnim troškovima

Kako doznajemo, radi se o Ivici Erliću, bivšem ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

NOVO Kako doznajemo, radi se o Ivici Erliću, bivšem ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Erlić je smijenjen početkom prošle godine nakon afere s vožnjom tijekom izolacije zbog zaraze koronavirusom, a u Zavodu je ostao na mjestu pomoćnika ravnateljice za financijsko poslovanje.

Policija ga je sada ponovno kazneno prijavila, ovaj put zbog muljanja s putnim troškovima.

RANIJE Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara i krivotvorenje isprave na štetu javne zdravstvene ustanove na području Zadra.

Sumnja se da je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, u srpnju 2019. i veljači 2022. godine kao zaposlenik, svom poslodavcu predao lažno sačinjene izjave o načinu dolaska na posao kao i povratka s posla, zbog čega mu je u vremenu od siječnja do ožujka 2020. godine te od veljače 2022. do veljače 2023. godine isplaćena uvećana propisana naknada za putne troškove.

Na takav način isplaćeno mu je ukupno 2 107 eura naknade za putne troškove na koju nije imao pravo i za koji je iznos oštetio poslodavca, priopćili su iz PU zadarske ne navodeći imena osumnjičenika i oštećene zdravstvene ustanove.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA