Zadar

JEDAN I UHIĆEN PA JE DOBIO ODMOR U ZATVORU

Policija spriječila veće zlo na cesti: pijani, s drogom,...

Iz PU zadarske objavili su slučajeve u kojima je policija ovaj vikend spriječila neodgovorne vozače, uglavnom pijane za volanom, da ne izazovu gore posljedica.

Iz PU zadarske objavili su slučajeve u kojima je  policija ovaj vikend spriječila neodgovorne vozače, uglavnom pijane za volanom, da ne izazovu  gore posljedica. 

Jučer je tog bilo najviše, sudeći prema policijskom biltenu.

Oko 01.35 sati u Ulici Deana Nikpalja u Zadru policija je uočila automobil zadarskih registarskih oznaka koji je prethodno u ulici Vlatka Mačeka bezrazložno dodavao gas na automobilu.

Nakon što je policijska patrola  zaustavili automobil utvrdili su kako s njim upravlja 39-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg.

Policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je odbio, a kod njega je pronađeno oko 1,05 grama marihuane. Droga mu je oduzeta te je vozač smješten u prostorije policije od otrežnjenja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 39-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.

Jučer u 20.10 sati na DC-306 u Zatonu policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin. Provedenom kontrolom, policija je utvrdili kako muškarac upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,56 g/kg.

Muškarac je isključen iz prometa i uhićen, te je u zakonskom roku prepraćen na Općinski sud u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također na početku jučerašnjeg dana, oko 01.35 sati u Viru, upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka 40-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, kada se kolnikom ceste kretao unatrag bez da se uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Međutim, udario je u parkirani automobil njemačkih registarskih oznaka.

Daljnjim postupanjem policijskih službenika Postaje prometne policije Zadar kod 40-godišnjeg vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 2,39 promila, te je smješten u prostorije policije od otrežnjenja.

Jučer oko 08.20 sati u Zadru u Ulici Matije Gupca policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole.

Bravo!

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA