Zadar

UTVRĐENO KAKO JE AUTO VOZIO SUSJEDOV SIN

Posudio susjedu automobil pa mu stigla „čestitka“ jer je vozio 124 na sat kroz Biograd!

Susjedov sin nije priznao krivnju, tvrdio je da je automobil vozio njegov prijatelj, ali sutkinja Općinskog suda u Zadru je zaključila kako iz iskaza svjedoka, među kojima je i njegov otac, ima dovoljno elemenata da ga proglasi krivim

Muškarac iz zadarske okolice šokirao se kada je od policije dobio kaznu u kojoj je stajalo da je kroz Biograd svojim automobilom projurio vozeći 124 kilometra na sat. Provjerom datuma ustvrdio je da se to dogodilo kada je automobil posudio svom susjedu, a ovaj je ključeve dao svom 40-godišnjem sinu, inače već prekršajno osuđivanom za slična nedjela.

Susjedov sin nije priznao krivnju, tvrdio je da je automobil vozio njegov prijatelj, ali sutkinja Općinskog suda u Zadru je zaključila kako iz iskaza svjedoka, među kojima je i njegov otac, ima dovoljno elemenata da ga proglasi krivim i izrekla mu kaznu od 2.100 kuna (279 eura).

Policija je utvrdila kako je on 6. siječnja 2020. u 1,45 sati u Biogradu na moru, upravljao kroz naseljeno mjesto brzinom od 124 km/h, što je utvrdila kamera za nadzor brzine. Zbog sigurnosne razlike smanjena je 111,6 km/h, ali i dalje znatno više od ograničenja postavljenog na 70 km/h.

Kao olakšavajuća okolnost uzeta je činjenica da počinjenjem djela prekršaja nisu nastale štetne posljedice, a otežavajuća učestalo kršenje prometnih propisa, kako proizlazi iz njegove prekršajne evidencije.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA