Zadar

SVI KORISNICI PRORAČUNA DOBIT ĆE 10 POSTO

Povećanje plaće direktorima gradskih poduzeća i svima će biti iste

Direktorima gradskih poduzeća povećat će se plaća za 432 eura i svi će imati istu plaću u bruto iznosu od 2.390 eura

Direktorima 10 gradskih poduzeća povećat će se plaća za 432 eura i svi će imati istu plaću u bruto iznosu od 2 390 eura.

To je odluka donesena u veljači, ali ju gradske vlasti nisu htjele provesti da ne bi izazvale gnjev javnosti zbog obustavljenog proračuna. Plaća direktora tzv. gradskih poduzeća isplaćuju se od njihovih prihoda, ali odluku o visini plaće donosi gradonačelnik Branko Dukić. On će to uraditi ovaj tjedan na kolegiju.

Novost je što će direktorske plaće u svih 10 poduzeća biti u uravnilovci. Do sad su bile dvije kategorije direktorskih plaća. Direktori velikih poduzeća. U prvoj su direktori Liburnije, Čistoće, Odvodnje, SC Višnjik, Vodovoda i Eko imali plaće u bruto iznosu od 14.750 kuna.

U drugoj skupini po plaćama su direktori Nasada, Obale i lučica, Tržnica, Inovativnog Zadra s plaćama od 9 tisuća kuna neto, uz dodatak na staž. Svi oni su postali državni dužnosnici, a plaće su im daleko bile manje nego pročelnicima i njihovim zamjenicima za neusporedivo veći i odgovorniji posao.

Na popisu komunalnih poduzeća i trgovačkih društva, naravno da nije KK Zadar ali zato je Zadarski sport. Taj podatak nije ažuriran na stranici Grada Zadra, ne zato što Jurica Dileber nije direktor, nego je on odavno  postao ravnatelj kada se to  trgovačko društvo pretvorilo u ustanovu. Na istom popisu navodi se Dom hrvatske mladeži koji je brisan 2017. godine, taman u godini aktualne  gradska vlast koja bi sada  osnovala novu ustanove za upravljenje Centrom za mlade.

Nakon odluke gradonačelnika, povećanje plaća direktorima potvrdit će skupštine koje čine predstavnici Grada Zadra kao većinskog vlasnika. Uskoro će veće plaće dobiti i ravnatelji ustanova te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe. Svim korisnicima gradskog proračuna, a tu spadaju vatrogasci, gradska uprava, zaposleni u ustanovama u kulturi te predškolskim ustanovama, plaće će se povećati za 10 posto.

PRIKAŽI KOMENTARE (19)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA