Zadar

VIŠEMILIJUNSKI POSAO NA BILOM BRIGU

Poznate tvrtke natječu se za rekonstrukciju spoja Puta Biliga i zaobilaznice

Nakon više odgoda zbog upita izvođača, jučer su otvorene njihove ponude za dugoočekivanu rekonstrukciju spoja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora (DC306 - zaobilaznica).

Nakon više odgoda zbog upita izvođača, jučer su otvorene njihove ponude za dugoočekivanu rekonstrukciju spoja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora (DC306/zaobilaznica).

Za posao, procijenjen na 6.9 milijuna kuna bez PDV-a, natječu se četiri poznate građevinske tvrtke. Najnižu ponudu u iznosu 6.4 milijuna kuna dostavila je zajednica ponuditelja koju čine Kruševo-put, zagrebačka Ingra i Mežnar građevinske usluge iz Duge Rese. S ponudom od 6.5 milijuna kuna slijede ih Ceste Zadarske županije, koje su do prošle godine bile angažirane na održavanju gradskih prometnica. Za rješavanje crne prometne točke na Bilom brigu Strabag je zatražio 6.8 milijuna, dok je najvišu ponudu od 7.6 milijuna kuna dostavio Colas iz Varaždina. Nakon što Povjerenstvo pregleda i ocijeni ponude, Hrvatske ceste izabrat će izvođača radova s kojima će se potpisati ugovor s rokom od godinu dana. Unatoč tome, direktor HC-a Josip Škorić najavio je kako će radovi početi na jesen i završiti do Uskrsa 2022. godine.

Prema projektu tvrtke Donat, planirana je izgradnja klasičnog T križanja s lijevim skretačima.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA