Zadar

UZ ŠOKANTNU OBJAVU

Poznati trol otvorio lažni profil pod imenom Šime Erlić

Talijanski novinar Tommaso De Benedetti, najveći svjetski kreator lažnih vijesti, otvorio je jučer novi lažni profil na Twitteru predstavljajući se kao hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Talijanski novinar Tommaso De Benedetti, najveći svjetski kreator lažnih vijesti, otvorio je jučer novi lažni profil na Twitteru predstavljajući se kao hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Zadranin Šime Erlić.

Jutarnji list javlja kako je u jako kratkom vremenu lažnog Erlića zapratilo je preko 3500 korisnika, a među njima i njegovi kolege iz Vlade Ivan Malenica, ministar uprave i Davor Filipović, ministar gospodarstva.

Nakon nekoliko retvitova vijesti s Vladinog službenog profila, De Benedetti je danas objavio i da je umro bivši premijer Ivo Sanader.

To je tipično djelovanje najpoznatijeg svjetskog trola koji iz aktivizma širi lažne vijesti, kritizirajući današnje medije i utjecaj društvenih mreža na njihov rad, pa je vrlo brzo objavio i svoj slavni post: Ovo je lažni račun koji je otvorio talijanski novinar Tommaso Debenedetti.

Ubrzo nakon toga, profil je i uklonjen.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA