Biznis

UZ PET BENZINSKIH POSTAJA U ZADRU

Preuzimanjem Croduxa Petrol će postati novi vlasnik Tankerkomerca?

U medijima je danas odjeknula informacija kako je slovenska naftna kompanija Petrol kupila 100% poslovnog udjela u tvrtki CRODUX DERIVATI DVA d.o.o.

U medijima je danas odjeknula informacija kako je slovenska naftna kompanija Petrol kupila 100% poslovnog udjela u tvrtki Crodux derivati dva od umirovljenog generala Ivana Čermaka.

Uz pet benzinskih postaja i skladišnih kapaciteta u Zadru, Petrol će time postati i novi vlasnik Tankerkomerca, u sklopu kojeg djeluje Marina Zadar oko koje se vodi pravna bitka. Crodux je Tankerkomerc, od kojeg je ranije u najam dobio terminal u Gaženici, preuzeo 2018. godine, kupnjom 61.92 posto temeljnog kapitala, odnosno 66.52 posto dionica s pravom glasa. Dvije godine nakon, njihovi veliki planovi za Zadar nisu se ostvarili, a ubuduće bi o njima trebali odlučivati novi vlasnici.

- Crodux derivati dva je na hrvatskom tržištu prepoznatljiv kao pouzdani poslovni partner i prodavač visokokvalitetnih motornih goriva te kao prodavač sa širokim spektrom robe, ugostiteljstva i ostalih usluga. Stjecanje te tvrtke najveća je transakcija Petrola u zadnjih 10 godina i predstavlja najveći jednokratni rast prodajnih mjesta u cijeloj povijesti grupe, navodi se u priopćenju Petrola čiji će tržišni udio u Hrvatskoj, nakon dobivanja suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, porasti s 13% na 23%.

PRIKAŽI KOMENTARE (19)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA