Kultura

KNIN - ZADAR NA ZAGREBDOXU

Priča s benkovačkog kolodvora na kojem nema vlakova

U regionalnoj konkurenciji 19. međunarodnog festivala ZagrebDox nalazi se prvijenac Melite Vrsaljko - kratki dokumentarni film Knin - Zadar.

U regionalnoj konkurenciji 19. međunarodnog festivala ZagrebDox nalazi se prvijenac Melite Vrsaljko - kratki dokumentarni film Knin - Zadar.

Film prati svakodnevicu redateljičina oca, skretničara na željezničkoj postaji Benkovac, kroz koji više ne prolaze putnički vlakovi, a vrijeme kao da je stalo negdje u posljednjim desetljećima dvadesetog stoljeća.

Temelj dramaturgije ovog filma suptilan je kontrapunkt spokoja i iščekivanja postignut minimalističkim i statičnim slikama prostora u propadanju koje podržava tiha i slojevita zvučna kulisa.

Film će se prikazati u srijedu i petak u dvoranama Kaptol Boutique Cinema & Bara, a detaljan raspored možet se pogledati na linku.

O autorici

Melita Vrsaljko rođena je 1993. godine u Zadru, a veći dio djetinjstva provela je u Benkovcu. Za vrijeme studiranja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu radila je na portalu Forum.tm i televiziji RTL. Novinarsku i reportersku karijeru nastavlja na Al Jazeeri Balkans, a od 2020. godine piše za portal Faktograf. U fokus svog novinarskog rada stavlja zaštitu okoliša, klimatske promjene i ljudska prava. Živi i radi u Nadinu, selu nedaleko od Benkovca. Dokumentarni film Knin - Zadar njezin je prvi film.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA