Zadar

PROPISANI UVJETI ZA BUKU DO 3 SATA

Prijedlog lokacija za javne događaje s Gaženicom a bez Centra za mlade

Nakon više od 12 godina mijenja se odluka o lokacijama i uvjetima za održavanje javnih skupova i manifestacija na području Grada Zadra.

Nakon više od 12 godina mijenja se odluka o lokacijama i uvjetima za održavanje javnih skupova i manifestacija na području Grada Zadra.

Takvo što je najavljeno povodom halabuke koja je svoj vrhunac doživjela prošlog ljeta, nakon što se problematizirala buka u povijesnoj jezgri. Gradonačelnik Branko Dukić, povodom tragične smrti mladog Irca, najavio kako oni u gradskoj upravi već dulje vremena ozbiljno razmišljaju o tome kako stvoriti prostor za zabavu izvan stare gradske jezgre.

Gradsko vijeće Zadra trebalo bi usvojiti prijedlog lokacija na kojima se mogu održavati manifestacije izvan ugostiteljskih objekata. U tu odluku su uvrstili Gaženicu, park Sfinga ali  za razluku od dviju obnovljenh palača, nisu spomenuli Centar za mlade koje ima veliko natkriveno a imat će i uređeno dvorište.

To su povijesna jezgra Zadra (Narodni trg, Forum i Poljana Pape Ivana Pavla Ii, Obala Kralja Petra Krešimira IV, Providurova i Kneževa palača, Perivoj kraljice Jelene, Trg Pet bunara, Prostor tvrđave Citadela- Kapetanski Park, Ulica Stomorica - Varoš, Bedemi zadarskih pobuna - Muraj, Trg tri Bunara, Crkva Sv. Donata, Trg opatice Čike, Istarska obala, Trg Petra Zoranića, Poljana Šime Budinića), ŠC Višnjik, parking Jazine Ravnice, dječja i sportska igrališta, uređene i prirodne plaže, Park šuma Musapstan, luka Gaženica, Trg gospe Loretske, Obala kneza Domagoja, Petrčane, nova riva, Vela Rava, Trg centar svijeta i riva, Mala Rava Lučica, Brgulje uvala Brgumul, Molat, trg ispred doma, Zapuntel, ispred društvenog doma, Ist „Pu crikvom", Olib ispred peškarije, Premuda luka Krijal, Silba - prostor ispred škole, pristanište Žalić, ispred Vrujina, Veli Iž - trg Salanc, Kožino - Trg Put zgona, srednja Kontrada, trg Prokovnik, Trg Sv. Mihovila, boćalište Crno, bazen - kupalište Kolovare i park Sfinga.

Na tim lokacijama mogu se organizirati javni skupovi i manifestacije, uz najveću buku od 90 decibela. Prekoračenje buke na javnom skupu ili manifestaciji ne može trajati duže od šest sati i mora prestati najkasnije u 3 sata u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna, ostatak godine do 1 sat, osim za Novu godinu i Advent kada se također može do 3 sata.
Za pohvalu je odredba koja se nažalost ne primjenjuje ni u stambenoj zoni da se za višednevnim manifestacijama treba uvažavati uobičajeno vrijeme dnevnog odmora, od 15 do 17 sati, kada ne bi trebalo biti buke koju naravno nadziru komunalni redari.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA