Zadar

NA OBALI I UZ RONIOCEIZ KPA ZADAR

Prikupljeno 5 kubika otpada u PP Telaščica

Danas je održana eko akcija čišćenja u PP Telaščica. Organizatori su javna ustanova u sudjelovanju lokalnog stanovništva te KPA Zadar i studenata UNIZD s Odjela za agronomiju, ekologiju i akvakulturu.

Danas je održana ekološka akcija čiščenja podmorja i obale u parku prirode Telaščica.

 Akciju je organizirala javna ustanova PP Telašćica u sudjelovanju lokalnog stanovništva, ronilačkog kluba KPA Zadar i studenata sa Sveučilišta u Zadru sa Odjela za agronomiju, ekologiju i akvakulturu. 

Ova ekološka akcija imala je za cilj ne samo otklanjanje otpada iz mora i s obale, već i podizane svijesti o važnosti očuvanja okoliša kako među lokalnom zajednicom tako i među posjetiteljima parka.

 

                         

 

- Tijekom nekoliko sati ronjenja i rada na obali, prikupljeno je nešto više od 5 kubika otpada. Želim napomenuti da ova akcija ima tradiciju već preko 20 godina. Ovim putem bi se htjela zahvaliti svim sudionicima, kako proteklih godina tako i onima, koji su se danas odazvali i sudjelovali na akciji čišćenja Telaščice. - izjavila je Milena Ramov, rukovoditeljica odsjeka za prirodnu i kulturnu baštinu PP Telaščica.

Sudjelovalo je oko 20 ljudi, a nakon hvale vrijedne akcije, druženje su nastavili uz organizirani zajednički ručak u restoranu Gospoja u uvali Mir.

 

                          

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA