Zadar

DO RIJEKE BRZO, DO METROPOLE PREKO OSIJEKA

Privatna kompanija uvela avioletove iz Zadra za tri grada, do Zagreba se putuje 2,5 sata

Karte su u prodaji za letove od četvrtka, 13. listopada, kada će kompanija, nakon višemjesečne stanke, napokon obaviti prve letove na navedenim linijama.

Privatna hrvatska aviokompanija Trade Air pokreće ovih dana nekoliko domaćih aviolinija, među kojima će biti tri za Zadar - iz Zagreba, Rijeke i Osijeka.

Karte su u prodaji za letove od četvrtka, 13. listopada, kada će kompanija, nakon višemjesečne stanke, napokon obaviti prve letove na navedenim linijama.

Prvi let za Rijeku moguće je rezervirati već u nedjelju za 12 sati. Putuje se svega 40 minuta, a promotivna cijena karte je 42,62 EUR (320 kuna). Za ekonomsku klasu navodi se cijena od 71,87 eura. Po istoj cijeni istog dana, ali s polaskom u 14:30 sati, može se letjeti za Osijek.

Posebna priča je Zagreb, ali uz nešto višu cijenu a posebice vrijeme na putu. U Zagreb se, naime leti, tako da se sjedne u avion za Osijek i onda pričeka novo polijetanje za Zagreb. Dva uzlijetanja i slijetanja i više od 2,5 sata na putu (dodajte tome odlazak na jedan aerodrom, check in i odlazak s drugog aerodroma) potrebno je i nešto više platiti, oko 540 kuna u promotivnom razdoblju.

Na linijama za Trade Air prometuje poljski SprintAir s zrakoplovom tipa Saab340, kapaciteta do 34 sjedala. Letove sufinancira država kroz PSO program (Public Service Obligation), u kojem se obvezuje na povezivanje udaljenih regija unutar Hrvatske.

Očekuje se da će se linija održavati samo tijekom ljetne sezone letenja, odnosno do kraja mjeseca, iako Air Trade još uvijek nije službeno objavio što će biti nakon njegovo isteka.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA