Kultura

ZAŠTO JE ZATVOREN ULAZ PROVIDUROVE PALČE

Privremena ravnateljica Sabolić izabrala Peroš za kustosicu zbirke Domovinskog rata

Preko zatvorenih vrata Providurove palače kojom upravlja Narodni muzej, otvorile su se promijene u toj županijskoj ustanovi koju kao v.d. ravnateljica od listopada prošle godine vodi Vesna Sabolić.

Preko zatvorenih vrata Providurove palače kojom upravlja Narodni muzej, otvorile su se promjene u toj županijskoj ustanovi koju kao v.d. ravnateljica od listopada prošle godine vodi Vesna Sabolić.

Ulazna vrata Providurove palača s Trga Petra Zoranića zatvorena su, prema njenim riječima, zbog racionalizacije poslovanja. Tako će biti u zimskom periodu, a odluku o zimskom i ljetnom radnom vremenu donosi Grad Zadra. Tako je lani na pritisak iz Grada Zadra koji je vlasnik tog prostora, u Kneževoj i Providurovoj palači uvedeno ljetno radno vrijeme koje se produžilo na subotu poslijepodne i nedjelju.

 
Zbog toga Muzej ne radi ponedjeljkom kao i svi muzeji, otkrila je v.d. ravnateljice. Svi koji su vezani za izložbenu djelatnost, ne rade taj dan kako bi se ljeti njihova zakonska satnica kompenzirala s radom subotom i nedjeljom. To je tih šest plaća koje od otvaranje Kneževe palače za Narodni muzej financira Grad Zadar. Prema neslužbenim informacijama taj broj zaposlenih na pultu povećana je za još dva radna mjesta.
Vesna Sabolić je kao vršiteljica dužnosti od 9. listopada preuzela vođenje Narodnog muzeja do natječaja i izbora osobe na mandat od četiri godine.
Ona je na tom mjestu naslijedila dugogodišnju ravnateljicu Renatu Peroš koja je postala Kustos za formiranje zbirke Domovinskog rata pri Odjelu Muzej grada Zadra na neodređeno vrijeme. Radno mjesto joj je u Gradskoj straži, doznajemo od v.d. ravnateljice Sabolić koja je raspisala natječaj i potpisala imenovanje.

Ona je poništila natječaj za mjesto kustosa kojeg je u rujnu raspisala tadašnja ravnateljica Peroš a za koje se javilo 26 kandidata. V. d ravnateljica Sabolić je poništila taj natječaj, kako je izjavila za javnost, zbog proceduralnih razloga tj. u natječaju nije bilo navedeno radno mjesto i muzejski odjel za koji se traži zapošljavanje kustosa.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA