Kultura

LIGA PROTIV RAKA

Prodajna izložba slikara Botteri stiže u Gradsku ložu

Udruga Liga protiv raka organizira novu humanitarnu izložbu akademskih slikara Josipa Botteri Dini i Ana Marije Botteri koja će se održati u ponedjeljak, 10. svibnja od 18 sati u Gradskoj loži.

Udruga Liga protiv raka organizira novu humanitarnu izložbu akademskih slikara Josipa Botteri Dini i njegove kćeri Ana Marije Botteri koja će se održati u ponedjeljak, 10. svibnja od 18 sati u Gradskoj loži. 

Izložba se održava sa svrhom nabave aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika Opće bolnice Zadar. 

- Moram još jednom izraziti zadovoljstvo kao građanin i predsjednik Lige protiv raka što smo od Vlade i Ministarstva dobili dozvolu za nabavku lineralnog akceleratora. Sav onaj trud i novac koji smo godinama marljivo skupljali bit će utrošen u popratnu aparaturu i naravno, edukaciju naših liječnika za sve što im bude potrebno, rekao je gradonačelnik Dukić.

Članica predsjedništva Lige protiv raka Milka Batur je, uz apel građanima da im se pridruže na otvorenju i kupe sliku u dobru svrhu, rekla par riječi više o cijenama i sadržaju izložbe:

- Čast mi je što smo uspjeli ovako veliku i značajnu izložbu dovesti u Zadar, sve kako bi Zadrani imali "feštu" od likovne umjetnosti. Radova će biti puno, svakako više od 50-60 umjetničkih djela. Bit će to izložba s puno originala i grafika, a cijene će se kretati od 1300 do 25 tisuća kuna, ovisno o djelu. Radi o zaista monumentalnom slikaru, poznatom široj javnosti. Mnoge crkve su ukrašene i uveličane njegovim djelima, naročito vitražima po kojima je najpoznatiji. No motivi neće biti sa crkveni, na izložbi će također biti djela "njegovog" Pariza, krajolika, dalmatinskih motiva i veduta Zadra, najavila je Batur.  

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA