Zadar

GRAD PRIHVATIO INICIJATIVU GRAĐANA

Projektira se pješački pothodnik ispod zadarske zaobilaznice

Kružni tok nije jedino novo prometno rješenje koje se projektira za područje Bilog briga.

Kružni tok nije jedino novo prometno rješenje koje se projektira za područje Bilog briga.

Kako doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa, od tvrtke Donat naručeno je idejno rješenje i geodetski snimak za izgradnju pješačkog pothodnika ispod Ulice Hrvatskog sabora. Gradska uprava time je prihvatila prijedlog građanske inicijative "Sjaji BILI BRIG cili" koja u pješačkom pothodniku vidi rješenje za, kako navode, krucijalan problem tog kvarta.

- Zbog velikog broja vozila koja konstantno prometuju Ulicom Hrvatskog sabora, te nepostojanja pješačkih prijelaza i semafora, znatno je otežano prelaženje pješaka iz ulica iznad zaobilaznice u naselje Bili Brig i obratno, posebno djece koja svakodnevno idu u školu. Pješački pothodnik omogućio bi siguran prijelaz pješaka preko Ulice Hrvatskog sabora, navodilo se u dopisu građanske inicijative koja je predložila i lokaciju, nekoliko metara udaljenu od trafike Felix.

No dio građana smatra kako je riječ o prezahtjevnom odgovoru na problem koji bi se mogao riješiti semaforima. Ipak, prikupilo se 40 potpisa među kojima je i onaj djelatnika gradske uprave Hrvoja Marića kao jednog od pokretača inicijative. Za Grad Zadar taj je broj bio dovoljan da učine prvi korak vrijedan 19 tisuća kuna.

- Projekt je prepoznat zbog sigurnosti djece na putu prema školi, istaknuo je Kasap.

U gradskoj upravi nadaju se kako će projekt prepoznati i Hrvatske ceste te kao vlasnici te državne ceste kroz Zadar preuzeti financijsku težinu predloženog zahvata, čija će procijenjena vrijednost biti poznata nakon izrade dokumentacije.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA