Zadar

ŠTO ĆE SE SVE RADITI U OVOJ GODINI?

Prometnica iznad groblja bit će dio nove transverzale od Bulevara do Žmirića

Slijedi uređenje parka uz Ulicu Kažimira Zankija, prometnica iznad Belafuškog groblja, rekonstrukcija Cezanove, izgradnja kolektora visoke zone, novog gradskog groblja u Crnom, odnosno natječaj za izradu grobnica vrijedan 25 milijuna kuna

Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik Darko Kasap danas su izvijestili novinare o stanju s radovima na Aglomeraciji, kao i infrastrukturnim projektima na kojima se počinje raditi nakon što je proračun usvojen. Na Aglomeraciji je najveća novost skoro otvaranje Puta Dikla i zatvaranje Ulice Matije Gupca do 15. lipnja. Do tada će se osigurati prohodnost „bočnim" ulicama Maka Dizdara, Valerija De Ponte, Asje Petričić i Mate Balote. Danas se stavlja i asfalt na Rampadu, na kojoj će se šetnica završiti također do 15. lipnja.

- Imamo proračun, ali vremena je malo. Rokove diktiraju javna nabava i tržište, a cijene stalno rastu. Odsjek za javnu nabavu će se maksimalno opteretiti, na godišnje će se ići tek najesen, najavio je Dukić.

Slijedi uređenje parka uz Ulicu Kažimira Zankija, prometnica iznad Belafuškog groblja, rekonstrukcija Cezanove, izgradnja kolektora visoke zone, novog gradskog groblja u Crnom, odnosno natječaj za izradu grobnica vrijedan 25 milijuna kuna, za koje će Nasadi moći potpisivati ugovore s građanima.
Najzanimljiviji zahvat je javni natječaj za Križanićevu ulicu iznad Belafuškog groblja, koja će biti dio nove gradske transverzale.

- Ta prometnica spajat će istok i zapad grada, od Bulevara, Borka Šarlije Kese, Cezanove, Križanićeve sve do Žmirića. Očekujem da ćemo u sljedeće dvije godine rasteretiti ulice Benka Benkovića, Hrvatskog sabora, pa i Tuđmanovu, najavio je Kasap.

Izgradnja kolektora visoke zone donosi gradnju cjevovoda u koji se postavljaju cijevi širine (!) dva metra, koji će voditi od rotora na Meladi, preko Ivana Gundulića, Denisa Špike (opet ćemo kopati Put Dikla!) i Đure Sudete to uvale Maestral. Sa ŽLU Zadar potpisan je ugovor o postavljanju podvodnog cjevovoda, nakon čega će se moći urediti dvije komunalne lučice u uvalama Maestral i Draženica.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA