Biznis

AGRRA ORGANIZIRA RADIONICU

Promicanje digitalnih vještina poduzetnika za vrijeme Covida

U četvrtak, 27. siječnja, s početkom u 10 sati, u sklopu projekta SKILLS+ 2.0 kojeg provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, održat će se online radionica „Promicanje digitalnih vještina u malim i srednjim poduzećima radi povećanja njihove konkurentnosti".

U četvrtak, 27. siječnja, s početkom u 10 sati, u sklopu projekta SKILLS+ 2.0 kojeg provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, održat će se online radionica „Promicanje digitalnih vještina u malim i srednjim poduzećima radi povećanja njihove konkurentnosti".

Tema radionice je digitalna transformacija malih i srednjih poduzeća u ruralnim područjima za vrijeme trajanja pandemije Covid-19, a na radionici će gostovati doc. dr. sc. Mladen Turuk s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, vlasnica OPG prirodne kozmetike „Viktoria" Brankica Borović te Josip Zurak, idejni začetnik i vlasnik platforme „Authland", koji će podijeliti vlastito iskustvo te dati najbolje primjere iz prakse. Moderatorica radionice koja će se održati putem platforme Zoom je Iva Bencun, suvlasnica agencije Break a leg. Radionica je besplatna, odvijat će se na engleskom jeziku, a svi zainteresirani obvezni su se prijaviti putem linka: https://forms.gle/xqGiQpgksYDiLC3M7

SKILLS+ 2.0 projekt usmjeren je na poboljšanje javnih politika s ciljem promicanja digitalizacije MSP-a u ruralnim područjima. Unatoč činjenici da je pandemija uzrokovana virusom COVID-19 dovela do poticanja digitalizacije među MSP-ovima na urbanom području, to često nije slučaj s MSP-ovima na ruralnom području.

Izazovi koji su bili prisutni i prije pandemije, uključujući nedostatak širokopojasnog pristupa Internetu, digitalne vještine zaposlenika i rukovodećeg osoblja, pogoršali su situaciju i povećali digitalnu podjelu koja sve više koči konkurentnost MSP-ova na ruralnim područjima.
Stoga je cilj radionica razmjena ideja o tome kako je digitalizacija pomogla MSP-ovima u ruralnim područjima da se nose s pandemijom, kako su akcije za promicanje digitalnih vještina omogućile MSP-ovima da nastave s radom unatoč zatvaranju te kako inovativni ekosustavi mogu stimulirati razvoj digitalnih usluga u ruralnim područjima i slično.

Na Zoom radionici će sudjelovati gost predavač te stručnjak iz područja, doc. dr. sc. Mladen Turuk s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a svim prisutnima će reći nešto više o digitalnoj transformaciji malih i srednjih poduzeća u ruralnim područjima te izazovima istih za vrijeme trajanja pandemije Covid-19.

Radionici će se priključiti još dvoje predavača koji će vlastitim primjerima pokazati digitalne transformacije svog poslovanja za vrijeme trajanja pandemije. Brankica Borović vlasnica je OPG-a koji proizvodi prirodnu kozmetiku Viktoria. Nakon obilaska gotovo cijelog svijeta i rada u velikim korporacijama, Rim je zamijenila Radučićem (kod Knina) te počela proizvoditi prirodnu kozmetiku.

Svim prisutnima će ispričati kako je postala drugi najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj te ima najprodavanije kozmetičke proizvode u SPAR-u, unatoč pandemiji.

Josip Zurak će predstaviti svoj projekt Authland te načine na koje mali i srednji poduzetnici mogu koristiti nove kanale prodaje kao što su digitalne platforme, kako bi unaprijedili svoje poslovanje te način razmišljanja o marketingu. Također će istaknuti kako prilagoditi ostatak svojih poslovnih pothvata u samom procesu.

U kratkim pauzama između predavanja sudionicima će se dijeliti i zanimljive nagrade, stoga je ovo razlog više da ispunite Google obrazac na sljedećem linku https://forms.gle/xqGiQpgksYDiLC3M7 i prijavite se za online radionicu u četvrtak, 27. siječnja, od 10 do 13 sati, koja će se održati na sljedećem Zoom linku: https://zoom.us/j/97323013131?pwd=UWxHUE9jb253eFAya2RaYk5pTWVldz09

Meeting ID: 973 2301 3131
Passcode: 2701

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA