SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713823200 AND gallery_id = 12488File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713823200, '12488', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Prosvjed u Diklu: Ni autor serije „A je to“ ne bi ovo smislio, sami ćemo blokirati radove! - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO/VIDEO: MJEŠTANIMA JE PUNA KUPA LAŽNIH OBEĆANJA

Prosvjed u Diklu: Ni autor serije „A je to“ ne bi ovo smislio, sami ćemo blokirati radove!

„Dok nam crne jame teću, (S)Peronja nam prodaje jad pod sreću", „Uzalud mi 100 parfema kad mi misto smrdi zbog 2-3 kretena", „Ma kakav grad pokraj mora smrada", poruke su s transparenata koje su danas držali mještani Dikla na prosvjedu zbog sporosti radova na aglomeraciji, ali i situacije oko sanacije odlagalište otpada, dok je u pozadini čuli stihovi pjesme Alke Vuice „Laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje".ciji, ali i situacije oko sanacije odlagalište otpada, dok je u pozadini stihovi pjesme Alke Vuice „Laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje".

„Dok nam crne jame teću, (S)Peronja nam prodaje jad pod sreću", „Uzalud mi 100 parfema kad mi misto smrdi zbog 2-3 kretena", „Ma kakav grad pokraj mora smrada", poruke su s transparenata koje su danas držali mještani Dikla na prosvjedu zbog sporosti radova na aglomeraciji, ali i situaciji oko sanacije odlagalište otpada. U pozadini su se čuli prikladni stihovi pjesme Alke Vuice „Laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje".

- Drago mi je da su se u ovolikom broju okupili mještani kojima je puna kapa toga da se ovdje 30 godina ništa ne radi i da nam već godinama daju lažna obećanja za deponij Diklo. Čudi me Europska unija koja im produžuje rokove, a oni nemaju projektnu dokumentaciju za sanaciju. Što se tiče aglomeracije, ceste stoje raskopane po godinu dana, netko će upasti u rupu i nastradati. Fekalne cijevi su stavljali u more pa nas zanima hoće li doći do zagađenja uvale. Peronja će vjerojatno prati ruke od svega iako je provodio postupak javne nabave. Koliko košta to što nitko ne radi? Koliko pune džepove za ovu sramotu koja traje već 30 godina, a zadnjih par godina ide nagore. Sada kad su krenuli raditi nešto, rade loše i površno,. Čovjek u bageru visi na mobitelu. Stvarno molimo gradske vlasti da nas ozbiljno shvate jer je veliki niz problema eskalirao. Doći ćemo gradonačelniku na trg", poručio je Mario Živković, mještanin Dikla i jedan od organizatora prosvjeda.

Prozvani gradonačelnik Branko Dukić i direktor Odvodnje Grgo Peronja ranije su u više navrata opominjali izvođače, njemačku tvrtku Ludwig Pfeiffer, no velikih pomaka očito nema.

- Jedan dan se nešto iskopa, drugi dan se zakopa, a treći dan se opet isto kopa. To ne bi ni „A je to" i Monty Python zajedno smislili. Ovo je tragikomično. Revoltirani smo stihijskim pristupom prema Diklu, 200 metara ulice je raskopano već godinu dana i stvarno smo bili strpljivi. Računali smo da će se nakon sezone ova ulica prva raditi. Međutim, ništa. Tek se nekidan nešto počelo raditi, no krenuli su kopati na 5-6 drugih frontova. Trebat će nam helikopter kako bi stigli doma. Pisali smo dopise, peticije, međutim nismo dobili nikakve konkretne odgovore, istaknuo je Josip Špaleta, jedan od brojnih revoltiranih mještana Dikla.

Među prosvjednici bili su i gradski vijećnici Nezavisne liste Enia Meštrovića, među kojima i Drita Dunatov. No ona je rekla kako danas ne nastupa kao vijećnica, već mještanka. Na novinarsku primjedbu kako je kao vijećnica ipak bliže oltaru pa tako i informacijama, Dunatov je istaknula:

- Prije bih rekla da sam bliže vragu nego oltaru jer to za mene nije oltar. Oltar su ovi ljudi, a oni u Gradu, uključujući i mene, trebaju im služiti. Na svakoj sjednici imam novu temu vezanu za Diklo, bilo da je to deponij, aglomeracija ili dječji vrtić. No sva moja pitanja i završavaju po sistemu „uskoro - strpite se". To „uskoro" traje već 30 godina za deponij, dvije godine za dućan, a za vrtić od kada sam se rodila. Bilo bi pametnije da naprave fakultet u Diklu jer će ova djeca ići na fakultet dok se vrtić ne napravi. Nemamo ni ambulantu ni poštu. Jedino što imamo je puno selo bagera i kamiona, što od izvođača aglomeracije, što od privatnih investitora. Sve se radi stihijski bez plana. Gradonačelnik nije ni znao gdje je Barešićeva ulica, ali znao je da će biti uskoro. Nadam se da će biti uskoro jer ćemo uskoro mi blokirati radove pa neka oni uskoro dođu razgovarati s nama, najavila je Dunatov na nedjeljnom prosvjedu u Diklu.

Prosvjed u Diklu
Foto: 057 info
PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA