Zadar

ZBOG PEROŠ NEMA IZVJEŠĆA O NARODNOM MUZEJU

Pupić Bakrač o novim točkama: Porotnici mogu biti HDZ-ovci, a koncesionari kriminalci

Župan Božidar Longin na početku sjednice Županijske skupštine na dnevni red stavio je nove točke o imenovanju sudaca porotnika i dodjeli nekoliko koncesija.

Župan Božidar Longin na početku današnje sjednice Županijske skupštine na dnevni red stavio je nove točke o imenovanju sudaca porotnika i dodjeli nekoliko koncesija. Tome su se usprotivili oporbeni vijećnici, smatrajući da se točke moglo staviti u redovnu proceduru, kako bi se upoznali s predloženim imenima.

- Porotnici mogu biti članovi HDZ-a, a koncesionari kriminalci, mi to ne možemo izglasati na ovakav način. Prosvjedujem i zbog činjenice da su na dnevnom redu izvješća svih ustanova osim Narodnog muzeja Zadar, znači li to da Renata Peroš i dalje ne namjerava doći pred vijećnike?, pitao je Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih).

Predsjednik Zoran Šikić rekao je da točka nije na dnevnom redu jer Peroš nije mogla nazočiti te će biti uvrštena naknadno. To ju nije spriječilo, upozorio je Pupić Bakrač, da ne dođe posljednjih šest puta.

Davor Čerkuč je najavio kako će za svaku točku o koncesiji sazvati 15 minuta stanke kako bi barem usporili odlučivanje te pregledali materijale.

Uoči početka sjednice predsjednik Šikić izrazio je novinarima sućut zbog prerane smrti njihovog kolege Vedrana Sitnice, nakon čega je održana minuta šutnje za poginule branitelje.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA