Zadar

ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK AKCIJE MLADIH POD ISTRAGOM

Pupić Bakrač pušten iz pritvora, najavio sazivanje konferencije za medije

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač medijima je najavio svoje uhićenje.

NOVO

Marko Pupić Bakrač izvijestio je u srijedu ujutro kako je pušten iz pritvora.

- Nakon što me jučer ujutro policijski službenici nisu našli kod kuće za mnom je izdana tjeralica te sam uhićen u "bijegu" na svom imanju u Bruvnu. Oduzete su mi stvari, pretražen sam i ispitan, predan pritvorskom nadzorniku te sam nakon toga policijskom maricom transportiran na ispitivanje u ODO. Nakon višesatnog maltretiranja kasno sinoć pušten sam iz pritvora. O terminu konferencije za medije izvijestit ću vas naknadno, poručio je Pupić Bakrač.

RANIJE Kako doznajemo, županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uhićen je zbog prijave za prijetnju bivšem šefu zadarske krim policije Bori Mršiću.

Uoči ročišta za privatnu tužbu koju je Mršić podnio protiv gradske vijećnice Akcije mladih Marjane Botić, optužujući je za klevetu, Pupić Bakrač je 9. ožujka objavio sljedeći tekst:

Boro zar si moro ?
Iz ovog nećeš izać skoro.
Reckati ćemo te sporo .
Biti će baš ono, bolno.

Čekamo očitovanje Općinskog državnog odvjetništva u Zadru po čijem je nalogu danas postupala policija.

RANIJE Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač opet je priveden.

O tome je javnost izvijestio njegov kolega Ante Rubeša.

- Ovaj put je priveden od policijske postaje u Gračacu koja će ga dovesti u Zadar na obavijesni razgovor u PP Zadar. Molimo vas da ovo objavite kako bi javnost bila upućena o represiji koja se vrši nad viječnicima Akcije mladih a upravo zbog otkrivanja i prijavljivanja kriminala i korupcije na najvišim razinama, poručio je Rubeša.

RANIJE Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač medijima je najavio vlastito uhićenje.

- Danas u 12:42 sati dobio sam poziv iz krim policije sa zahtjevom da se tamo odazovem i upitom gdje se trenutno nalazim. Policijskog službenika sam uputio da izvadi uhidbeni nalog, da dođu po mene, stave mi lisice na ruke i odvedu me jer nemam namjeru nakon svih maltretiranja dobrovoljno dolaziti u postaju. S obzirom na gore navedeno možete očekivati moje ponovno skoro hapšenje. U svezi čega i zbog čega nemam ni u primozgu, vidjet ćemo. Ako želite podrobnije informacije nazovite PU Antona Dražine jer valjda oni znaju zbog čega me opet hapse, poručio je Pupić Bakrač.

U policiji su nam potvrdili kako je taj poziv doista stigao s njihovog broja.

- Policijski službenici postupaju po zaprimljenoj kaznenoj prijavi koja nam je dostavljena od strane državnog odvjetništva. U tijeku je kriminalističko istraživanje, a o rezultatima ćemo izvijestiti po završetku istraživanja, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Zasad nema službenih informacijama ni o kojem se kaznenom djelu radi. Općinsko državno odvjetništvo ranije je Pupića Bakrača teretilo za prijetnju županu Božidaru Longinu, no Općinski sud je odbacio te optužbe. Tada je bila sporna njegova objava na društvenim mrežama, a na kojima Pupić Bakrač i u posljednje vrijeme piše o "Bobiju", ali i "Bori".

 

PRIKAŽI KOMENTARE (38)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA