Zadar

SUTRA NOVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Radeta zadovoljan promjenama, SDP će podržati rebalans

Danas ćemo o tome raspravljati na Gradskom odboru, no s obzirom da je u prijedlog rebalansa uneseno ono što smo tražili na zadnjoj sjednici, ne vidim razlog da ga ne prihvatimo, kaže Radeta

Na sjednici Gradskog odbora danas će se zauzeti stav o novom prijedlogu rebalansa gradskog proračuna, o kojem će se sutra raspravljati i glasati na Gradskom vijeću. Dok neki poput Ante Rubeše iz Akcije mladih najavljuju novi obračun, sudeći prema riječima predsjednika gradskog SDP-a Daniela Radete oko izglasavanja rebalansa neće biti problema.

- Danas ćemo o tome raspravljati na Gradskom odboru, no s obzirom da je u prijedlog rebalansa uneseno ono što smo tražili na zadnjoj sjednici, ne vidim razlog da ga ne prihvatimo, kaže Radeta.

On je na zadnjoj sjednici tražio da se dio novca Višnjiku umjesto za gradnju manje dvorane usmjeri za kupnju montažnog bazena iz Splita, što je ekspresno uneseno u novi prijedlog.

- Stavka koje su do sada bila u rebalansu za dvoranu ostaje, samo u manjem iznosu koji je potreban za projektnu dokumentaciju, budući da se gradnja ne može realizirati do kraja godine, pa će se ta sredstva osigurati u proračunu za 2023. Bazen košta 2 milijuna kuna + PDV, ali s obzirom da je riječ o društvu s ograničenom odgovornošću, Višnjiku se pola milijuna kuna vraća kao predporez i to će se rasporediti za dvoranu, solare i nadzor. Dodatno je potrebno osigurati 3 milijuna kuna za ugradnju sa svim sustavima, kaže Radeta.

S obzirom da je Enio Meštrović napustio prošlu sjednicu, govoreći kako su se oko rebalansa HDZ i SDP dogovorili i ne želi bespotrebno trošiti energiju, nije još odlučio hoće li uopće dolaziti na Vijeće.

- Ako su oni tako dogovorili, mi smo u toj priči nebitni, svatko pred biračima odgovara za svoje postupke, kaže Meštrović.

Što se tiče proračuna za 2023., kaže Radeta, to je potpuno nova priča. SDP-ovi vijećnici bit će uz sve amandmane koji su realni, ali stavke poput besplatnog vrtića ili besplatnog prijevoza za sve, kaže, nisu održive.

- Budemo li se mogli usuglasiti oko takvog zajedničkog prijedloga proračuna, odlično, ne bude li to moguće možemo i na nove izbore, kaže Radeta.

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA