Kultura

NEMA STRAHA ZA KULTURNU BUDUĆNOST OTOKA

Rapisan natječaj za ravnatelja saljske knjižnice, Mihić će se opet kandidirati

Ravnatelj Ante Mihić je „tijelo i duša" ove ustanove, a i cijeloga kulturnog i društvenog života Sali i Dugog otoka.

Općina Sali raspisala je natječaj za ravnatelja Hrvatske knjižnice i čitaonice Sali. Ovu malu knjižnicu neraskidivo se doživljava uz njezinog sadašnjeg ravnatelja Antu Mihića, koji je „tijelo i duša" ove ustanove, a i cijeloga kulturnog i društvenog života Sali i Dugog otoka.

Mihić će se kandidirati za novi mandat, a s obzirom na dosadašnji rad, kao i činjenicu da se ne radi o osobito lukrativnom zaposlenju, da nema plaćenog ni smještaja ni putovanja, za očekivati je da će Saljani i dalje moći po knjigu i „čašicu razgovora" kod svog omiljenog knjižničara. Uvjeti su VSS i 10 godina iskustva rada u knjižnici,

Knjižnica je osnovana 1905. godine, a 2000. je profesionalizirana i ušla je u sustav hrvatskog knjižničarstva. Osim knjiga ima teleskop, projektor, razglas, klavir, gitaru, a posebno je živa ljeti, kada ju zbog ugođaja i literature na stranim jezicima posjećuju turisti.

Inače, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske nedavno je odobrilo Općini Sali projekt „Rekonstrukcija i opremanje Hrvatske knjižnice i čitaonice Sali" u iznosu od 79.633 eura, kojim će se izvesti kompletna rekonstrukcija knjižnice, uključujući građevinsko-obrtničke radove, termotehničke instalacije, elektrotehničke instalacije, instalacije vodovoda i odvodnje, opremu i stručni nadzor.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA