Zadar

OSTALA PROCJENA OD 878 TISUĆA EURA

Raspisan novi natječaj za rekonstrukciju Cezanove

Planiranim radovima predviđena je izgradnja šire prometnice s nogostupom između Bilog briga, odnosno Splitske ulice i Ulice Nikole Tesle na Plovaniji, a sve zajedno trebalo bi biti dio nove transverzale koja će se protezati od Bulevara do Žmirića

Grad Zadar raspisao je ponovljeni natječaj za rekonstrukciju dijela ulice Admirala Jakova Šubića od Cezana, koji je bio poništen nakon što je izvođač odabran jer gradonačelnik Branko Dukić nije mogao potpisati ugovor dok je trajalo privremeno financiranje.

U ponovljenom postupku navedena je ista procijenjena vrijednost radova od 6,6 milijuna kuna bez PDV-a, koja je sada izražena u eurima - 878.000. Kako u ponovljenoj nabavi nije bilo značajnih izmjena specifikacija, Grad je natječaj mogao raspisati bez novog javnog savjetovanja, čime se u postupku uštedjelo petnaestak dana.

Planiranim radovima predviđena je izgradnja šire prometnice s nogostupom između Bilog briga, odnosno Splitske ulice i Ulice Nikole Tesle na Plovaniji, a sve zajedno trebalo bi biti dio nove transverzale koja će se protezati od Bulevara (preko Ulice Borka Šarlije Kese, nekadašnje Bihaćke) do Žmirića. Radovi ne obuhvaćaju radove na izgradnji odvodnje i vodovoda te će se po završetku radova na Aglomeraciji postavljati asfaltni sloj, nogostupi i komunalna oprema.

Sreća je u ovom slučaju što Pfeifferova Aglomeracija nije brza kao što je bila ona Strabagova na Bokanjcu, pa do sada nije postavila cijevi na ovom području. Da jest, sada bi izvođač radova morao kopati novi asfalt i iznova uređivati ulicu. Ove dvije firme mogle bi se na kraju zajedno naći na Cezanovoj, budući da je Strabag u prvom natječaju dao najpovoljniju ponudu od 5,7 milijuna kuna. Hoće li na to nižom ponudom odgovoriti Vodoinstalacija ostaje pričekati otvaranje ponuda.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA