SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 10880File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '10880', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Redari prijavili izvođača koji nije imao dozvolu zatvaranja ceste - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: VODOVOD NAKNADNO LEGALIZIRAO POSAO

Redari prijavili izvođača koji nije imao dozvolu zatvaranja ceste

Ulica Petra Krešimira IV glavna prometnica u Diklu početkom tjedna je zatvorena bez bez znanja vlasnika ulice Grada Zadra, što nam je potvrdio pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela.

Ulica Petra Krešimira IV glavna prometnica u Diklu početkom tjedna je zatvorena bez bez znanja vlasnika ulice Grada Zadra, što nam je potvrdio pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela.

"U svezi prekopavanja javne površine, neposredno po utvrđenom,  komunalni redar rješenjem je naložio zatečenom  izvođaču radova povrat javne površine u prijašnje stanje  i to u roku odmah  uz propisane uvjete sanacije. Redar je izdao obavezni prekršajni nalog. Zahtjev za odobrenje za prekop nerazvrstane ceste i druge javne površine uz projekt privremene regulacije prometa podnijelo je TD Vodovod d.o.o.,nakon postupanja komunalnog redarstva, napisao nam je u svom  tonu pročelnik Dujela. Nije napisao ono što nam je rekao u telefonskom razgovoru, kako je Vodovod zahtjev podnio Odsjeku za ceste, a niti je li im odobren. Iz Policijske uprave zadarske doznali smo kako oni imaju obavjest o tome da je Vodovod dobio suglasnost za radove na cesti od Grada Zadra.

Dujelu smo zvali s terena u pokušaju da povišenim tonom dobijemo informaciju na pitanja koju su zanimala i vozače koji su nas zaustavljali na zaobilaznom putu nasutom na privatnoj parceli. Međutim, zbog zaštite osobnih podataka pročelnik nam nije želio reći tko je taj koji je bez suglasnosti zatvorio i prekopao cestu. Uputio nas je  da informaciju  o prekršitelju tražimo od Komunalnog redarstva.

Pitali smo i direktora Vodovoda, Tomislava Mateka, kojem smo emilom morali poslati upit jer u datom trenutku nije bio upućen u događaj na terenu.

Na samom terenu, radnici koje smo zatekli na cesti, rekli su kako su oni tu u ime privatnog investitora, ne želeći naravno, otkriti kojeg. Za  tog tajanstvenog investitora stavljena je vodovodna cijev u cestu, a to je napravio Vodovod, pokazali su nam radnici.
Rekli su kako će danas cesta biti otvorena. Na teren je popodne  na novinarski  upit  u provjeru izašla i policija. Promet Krešimirovom obalom je otvoren, izvjestila nas je glasnogovornica PU, Ivana Grbin.

Na Krešimirovoj obali odvija(la) se nesvakidašnja komunalna intervencija - premještanje vodovodne cijevi sa susjedne privatne parcele koja je očišćena za gradilište u gradsku prometnicu. Krešimirova obala je zbog toga prokopana u dužini od stotinjak metara, što je vidljivo iz asfaltnog traga.

Ispada kako u Gradu Zadru o tome nisu ništa znali pa nisu stavili obavijesti o privremenoj regulaciji prometa koja se  odvijala preko parcele na kojoj su nedavno posjećeni borovi od strane istog vlasnika.

 

Zbog zatvorene Krešimirova u Diklu - prašilo se zaobilazno
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (37)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA