Zadar

OŠ ŠIME BUDINIĆA NEMA STRUČNOG PREDAVAČA

Roditelji nezadovoljni: učenicima sedmog razreda matematiku predaje profesorica engleskog!

Ista je učiteljica i ranije bila zamjena u školi, a roditelj kaže da su problemi rješavani time što bi djeci davala izvrsne ocjene

Učenicima viših razreda OŠ Šime Budinića matematiku će u novoj školskoj godini predavati nastavnica engleskog jezika!

Roditelj djeteta koje će biti u jednom od razreda kojima će predavati, ogorčen je činjenicom da će nestručna osoba predavati djeci, iako su neka od njih već pokazala sposobnost, pa i pobjeđivali na natjecanjima. (Ne)opravdano sumnjaju da neće dobiti potrebno znanje u ovoj školskoj godini. Ista je nastavnica, kažu, i ranije bila zamjena u školi, a problemi su navodno rješavani time što bi djeci davala izvrsne ocjene.

Problem s nastavnicima matematike već je dugo prisutan na tržištu rada. Oni koji vladaju matematikom vrlo brzo pronađu posao u privatnom sektoru, u bankama i  tehnološkim firmama, zbog čega im je nastavnička plaća demotivirajuća. Događa se često da matematiku predaju stručnjaci iz srodnih područja poput strojarstva ili fizike, ali je ipak rijetkost da su profesori stranih jezika i sličnih predmeta suvereno vladaju gradivom i mogu objasniti nešto kad "zapne" mimo osnovnih vještina.

Objašnjenje tijekom jučerašnjeg jutra nismo uspjeli dobiti od ravnateljice Jagode Galić, jer se na njezin telefon i telefon tajništva škole nitko nije javljao. Ono što je vidljivo na školskim stranicama je natječaj koji je u ožujku ove godine raspisan za prijem učitelja matematike, na određeno do povratka djelatnice s rodiljnog dopusta. Navedeno je kako se traži osoba s diplomom odgovarajućeg smjera (matematika), ako se ne javi onda učitelj s pojačanom matematikom, dok je pod „C" ostavljena mogućnost prijema bilo kojeg profesora koji je na studiju imao 180 ECTS bodova.

Gradivo sedmog razreda inače je dosta zahtjevno učenicima, budući da su u njemu koordinatni sustav, proporcionalnost, mnogokuti, kružnica, linearne jednadžbe i funkcije... Bit će dosta izazova i za učenike i za učiteljicu.

PRIKAŽI KOMENTARE (19)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA