Sport

IZABRAN VIJEĆNIK AKCIJE MLADIH, MARTINOVIĆ ODBIO

Rubeša vodi Nadzorni odbor KK Zadar: Ukinut ćemo žice iz Medulićeve ili neke druge

Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša novi je predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar.

Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša novi je predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar. Tu odgovornost prvo je zbog poslovnih obveza odbio Ivan Sunara, a potom i Dino Martinović.

- Išli smo u smjeru izbora Martinovića, no on je to odbio zbog činjenice da živi u Zagrebu, ali i toga što je bio u prošlom sazivu NO-a, koji je otišao nakon što smo mi napravili tu promjenu, iako mi nismo željeli da predstavnici sponzora odu. No Martinović je pristao biti zamjenik, što je jako bitno jer radi u jakoj firmi i dostupnije su mu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu. Za pregled sportskog dijela zadužen je Ivan Sunara. Ostalo je na meni da preuzmem odgovornost upravo zbog toga što smo ovaj korak napravili nas trojica, Enio Meštrović, Damir Burčul i ja, koji smo došli, pod navodnike, iz politike jer zapravo imamo više veze s košarkom. Ova mjesta nam ne imponiraju. Dapače, samo su dodatna obaveza u našim životima, ali obaveza od koje mi ne bježimo, već ćemo je raditi čista srca i otvoreni za prijedloge svih članova. NO je jedinstveno tijelo, rekao nam je Rubeša nakon današnje sjednice.

Ovim putem potvrdio nam je kako su dva mjesta u NO-u rezervirana za predstavnike navijača.

- Očekujemo dva kandidata od udruge navijača Grad košarke. Ne znam zašto ih dosad nisu predložili, ali očekujem to u što kraćem roku, nakon čega ćemo sazvati novu sjednicu i vrlo rado ih primiti u svoje društvo. Ovim putem pozivam njih, ali i sve ostale ljubitelje košarke, entuzijaste i sve koji misle da mogu pomoći, da nam se jave. Naša uloga je da prekinemo žice koje su upravu kluba držale kao lutke te da svi ti stručni ljudi, direktor, a u budućnosti direktor marketinga i sportski direktor, budu osobe koje će imati potpunu autonomnost u svom radu. Želimo promijeniti percepciju da se sve odlučuje iz Medulićeve ili neke druge, istaknuo je Rubeša.

Inače, Nadzorni odbor prije je imao devet članova, a aktualni peteročlani saziv svakako se nada kako će se širiti i s predstavnicima sponzora.

PRIKAŽI KOMENTARE (36)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA