Zadar

IZ PRAVAŠKIH STRANAKA U UPRAVLJANJU USTANOVAMA

Rušin predsjednik Upravnog vijeća Hitne, dok je Lukić član Vijeća AGRRA-e

Pročelnica za financije, Bibijana Baričević više nije predsjednica Upravnog vijeća Ljekarne Zadar.

Pročelnica za financije Bibijana Baričević više nije predsjednica Upravnog vijeća Ljekarne Zadar. Iako je sazvala sjednicu početkom ovog tjedna, u međuvremenu je odlukom župana Božidara Longina zamijenjena s pročelnicom Katarinom Miletić koja je postala predsjednica. Zamijenjen je i drugi član Upravnog vijeća, Ivan John Krstičević. Razlog smjene isključivo je političke naravi. U Upravno vijeće imenovan je povjesničar Mario Vrselja iz Srijemske Mitrovice koji je u veljači ove godine preuzeo podružnicu HSP-a u Viru.

Tako se naglim promjenama u sastavu Upravnih vijeća županijskih ustanova udovoljilo stranačkim partnerima koji podržavaju HDZ na županijskoj razini, a to su članovi HSP i HSP Ante Starčević. Tome je prethodio raskid koalicije s „kapovićevcima" koji su trebali dobiti upravljačku većinu u Domu zdravlja te Županijskoj upravi za ceste.

Iako još nije objavljeno u Glasniku, novo kadroviranje u upravnim vijećima nakon 2017. godine, o čemu odluku donosi župan, procurilo je u javnost i to baš uoči skupštine na kojoj se trebao izglasati proračun za 2022. godinu.

Pročelnica Baričević postala je predsjednica Upravnog vijeća županijske agencije ZADRA NOVA umjesto zamjenika pročelnice Ante Župana koji je "zarotiran" na mjesto predsjednika UV druge agencije AGRRA.

HSP-ovac Šime Rušin postao je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu, nakon što je ostavku podnio Vladimir Kovačević, iz istih stranačkih redova. U Upravno vijeće Agencije za ruralni razvoj, u kojoj je Kovačević ravnatelj, ušao je Mate Lukić, predsjednik HSP-a.

Nenad Klarić koji je iz Domovinskog pokreta prešao u HSP AS i time podržao HDZ-ovu koaliciju „nagrađen" je mjestom u Upravnom vijeću Doma zdravlja. Novim predsjednikom UV Doma zdravlja imenovan je dr. Neven Birkić umjesto svoje stranačke kolegice dr. Melanije Ražov Radas.

Vesna Paleka iz Zavoda za hitnu medicinu koja je politički prepuštena „pravašima", postala je članica Upravno vijeće Natura Jadere, a novi je i Antonio Radović Međutim, novi predsjednik UV je HDZ-ovac Zoran Šikić, koji je godinama bio ravnatelj NP Paklenica.

U Županijskoj upravi za ceste nepromijenjen je ostao predsjednik UV-a, HDZ-ovac Željko Dilber uz HSP-ovog Antonia Vrkića, te Maria Baričevića, Marina Pernjak i pročelnik Krešimir Laštro.

U Upravno vijeće Specijalne bolnice Biograd, predsjednik je ostao Ivan Knez a novi je član iz kvote HSP-a Vanja Čvrljak te Tajana Buljat, unutarnja revizorica u Županiji koja je i član UV Zavoda za hitnu medicinu.

PRIKAŽI KOMENTARE (48)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA