Zabava

MLADI ZADARSKI BEND U ETERU RADIJA 057

Šambrani je uzor mali čovjek, priprema novi album posvećen upravo njemu

Ovog tjedna u eter Radija 057 u goste nam je došao Lovre Ćustić koji je predstavio svoj band Šambrana.

Ovog tjedna u eter Radija 057 u goste nam je došao Lovre Ćustić koji je predstavio svoj band Šambrana.

Riječ je o mladom hrvatskom bendu iz Zadra koji je krenuo kao Lovrin osobni projekt. Stalni članovi smo su Lovre Ćustić i Veronika Bubnjar te brojni suradnici koji rade na različitim pjesmama (Lovre Maršić, Lara Nekić, Krešimir Longin, Marin Stević). U pjesmama sve te ljude veže - glazbena teatralnost.

Nedavno su objavili novi singl "Agonija" kojim Šambrana najavljuje budući album zvan "Čovjek".

- Tu pjesmu smo snimili zbog trenutne situacije, ljudi se osjećaju otuđeno, ostavljeni na cijedilu, u boli i agoniji. Htjeli smo prikazati da svi mi dijelimo taj osjećaj kroz život i da smo svi mi ponekad njezina žrtva, otkrio je Lovre.


View on YouTube

Prošli album "Kad se ugase" je krenuo kao priča o adolescentima koji se u ovom sivilu pokušavaju pronaći u ljubavi, prijateljstvu i pronaći smisao života.

- Razlog početka bavljenja glazbom je zasićenje trenutnom glazbenom scenom, rezultat je to bunta i želje za promjenom i stvaralaštvom. Cilj je uz veliku ljubav prema glazbi, ponuditi ljudima nešto novo.

Motivacija dolazi, kako kažu, iz svakodnevnog iskustva. Interes grupe je vratiti ljudima ljubav u život i malo ih uzdrmati iz tih cipela materijalizma i nihilizma. Uzori su su Pink Floyd, Dire Straits, Doorsi, Santana...

- A u skladbi i tekstu su nam sva vrata otvorena. Nekako više je bitna poruka i emocija pa tu gledamo kao najveći uzor gledamo malog čovjeka. Novim albumom "Čovjek" želimo svesti čovjeka na najosnovnije dijelove: što nas sve veže, slične stvari koje proživljavamo, odnosno prikazati svaku osobu kao dio društva i kao samostalnu individualnu osobu, zaključio je Lovre.

A nakon toga - nastupi i pohod na hrvatsku glazbenu scenu...

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA