Sport

ZADARSKI JEDRILIČARI SUTRA U MEDAL RACEU

Šime Fantela: Razočarani smo rezultatom, ali ćemo iz svega puno naučiti

Treba nam ipak još koja godina u 49eru, tek smo tri godine unutra jer promjena klase se rijetko događa i nitko nije uspio biti zlatni u obje klase. Za mene je to izazov i uživao sam u svakom danu

Zadarski jedriličar Šime Fantela, koji s bratom Mihovilom drži osmu poziciju u klasi 49er uoči plova za odličja u ponedjeljak na Olimpijskim igrama, rekao je kako će iz svega što se događalo prošlih dana pokušati što više naučiti.

- Posebne su ovo Olimpijske igre jer jedrim u novoj klasi i to s bratom. Mogu reći da sam zadovoljan kako smo sve odradili, iako smo malo razočarani konačnim rezultatom, a pogotovu sam razočaran početkom ovog tjedna. Zadnja dva dana su bila odlična, ostao nam je još medal-race u ponedjeljak i tu ćemo se potruditi da skočimo za još nekoliko pozicija, izjavio je Šime, koji je s Igorom Marenićem osvojio povijesno, prvo zlato za hrvatsko jedrenje u klasi 470 u Riju.

- Treba nam ipak još koja godina u 49eru, tek smo tri godine unutra jer promjena klase se rijetko događa i nitko nije uspio biti zlatni u obje klase. Za mene je to izazov i uživao sam u svakom danu.

Fantele su odlično započele olimpijsku regatu, ali ih je od borbe za medalje udaljila diskvalifikacija u devetom plovu.

- Krenuli smo dobro, bili smo četvrti, a drugi dan je došao jači vjetar pa nam je štekala brzina. Kad je vjetar pao, onda smo se podigli u poretku, a onda je uslijedila nesportska i pokvarena igra od strane Poljaka, koji su nam bili direktni protivnici. Diskvalificirali su nas za penal kojeg nije ni bilo, a čak smo se i iskupili kaznenim okretom, no ništa nije pomoglo. Suci su procijenili da smo to učinili prekasno, a nije pomogla ni naša žalba sa snimkom iz Rija, kada je isto učinila argentinska posada, a suci su im to uvažili. Ne želim se vaditi na suce, bili bi na sličnoj poziciji, ali s manje bodova, pa bi u tom slučaju mogli barem pokušati borbu za medalje. Pokušat ćemo naučiti iz svega ovoga, najbitnije je da smo kao posada rasli, kazao je Šime, koji je pohvalio mlađeg brata.

- Na Mihovilu je bio veliki pritisak prvih Igara, ali i njegova pozicija na brodu je izuzetno važna, ja odlučujem samo gdje će brod ići, a on njime upravlja.

Mihovil Fantela je bio zadovoljan svojim olimpijskim prvijencem.

- Pamtit ću ove Igre po ovoj covid-situaciji gdje nismo mogli nigdje osim hotela i kluba. Ovo je jedno lijepo iskustvo na mene. Sad se jedva čekamo vratiti u Zadar, ova olimpijska kampanja je trajala čak pet godina i vrijeme je za obitelj i odmor, izjavio je Mihovil.

Medal-race klase 49er je u ponedjeljak.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA