Sport

BRAĆA FANTELA OSMI NA OLIMPIJSKOJ REGATI

Šime je tužan ali svjestan da Fantela Sailing team još treba vremena za TOP 3

Kada vrhunski sportaš, a Šime Fantela to dokazuje 20ak godina, prizna da je tužan, onda je to više od osjećaja na završetku olimpijske regate.

Kada vrhunski sportaš, a Šime Fantela to dokazuje 20ak godina, prizna da je tužan, onda je to više od osjećaja na završetku olimpijske regate.

On se može protumačiti kao tuga zbog neosvojena medalja ili 8. mjesto kojeg je s bratom Mihovilom osvojio na olimpijskoj regati u klasi 49er. - Mogli smo malo bolje, kazat će Šime u Enoshimi  gdje će dva dana s Mihom spremati opremu u kontejner prije povratka doma.

Današnji Medal race braća Fantela završili  su 9. kroz cilj s kaznom zbog preuranjenog starta.

- Sudac je digao zastavu da su jedan ili više brodova prešli startnu liniju, a ja sam procijenio da smo to bili i mi, pa smo se vratili na predstartno polje. U protivnom bi nas bili diskvalificirali. Nisam hitio riskirati. Bio je lagan vjetar. Flota je već odmakla i nismo ih nikako mogli stići pod takvim uvjetima, tako je Fantela vratio traku plova za medalju u koji su braća Fantela ušli bez ikakvog imperativa osim da se pokažu u najboljem izdanju.

To je bila i njihova želja za ove Olimpijske igre, ali nije tako ispalo.

- Mučili smo se brzinom. Drugi i treći dan jedrenja za nas su bili loši. Preostala dva dana bilo je bolje ali nije bilo dovoljno. S diskvalifikacijom izgubili smo 9 bodova, ali jednostavno rečeno, nismo bili na nivou TOP tri posade, one koje osvajaju medalju, kazat će Fantela.

Nije to ni bilo lako. Klasa 49er je atraktivna i ima jako puno velikih ali i novih majstora jedrenja. Uspjeh je biti u TOP 10 te atraktivne i zahtjevne olimpijske klase. I onda izgubiš medalju u Medal raceu kao što se dogodilo Španjolcima.

- Konkurencija je stvarno jaka. To me je i privuklo u ovu klasu. Medalju osvaja onaj koji može jedriti po svim uvjetima. Nama treba još vremena, (Fantela sailing team), kazat 35-godišnji Zadranin i dalje „gladan" sportskog uspjeha i novih jedriličarskih podviga.

Za razliku od Šime kojem je Japan četvrta Olimpijada. Mihovilu Fanteli ovo je bila prva olimpijska regata.

- Na moru se to nije osjećalo. Miho je maksimalno odradio sve što se moglo, ustvrdio je stariji brat koji je kapetan posade ne samo po iskustvu već i ulozi kormilara.

Zadarski dvojac sretan je i zadovoljan što je Tonči Stipanović u laseru ponovno osvajač srebrene medalje. - Pratili smo ga i navijali, iskreno će Šime za svog splitskog prijatelja i pripadnika te zlatne jedriličarske generacije, rođene 80tih.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA