Zadar

SINDIKAT PREPOROD O SLUČAJU DEZINFINCIJENS

Efikasna reakcija u Zadru kako trovanja u školama ne bi zaživjela

Na slučaj stavljanja dezinficijensa u piće nstavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru, oglasio se Školski sindikat Preporod u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Željko Stipić

Na slučaj stavljanja dezinficijensa u piće nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru, oglasio se Školski sindikat Preporod u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Željko Stipić:

- Pokušaj trovanja na njenom radnom mjestu kolegice iz zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna koja se srećom uspjela izvući bez težih posljedica po njezino zdravlje - suočava nas opet s pitanjem sigurnosti naših škola.

Zaštita sviju onih koji u školama rade ili se u njima školuju nije ni prije ove pandemije bila zadovoljavajuća. Nakon što se, zahvaljujući dvogodišnjem školovanju u izvanrednim okolnostima, dramatično povećao broj učenika sklonih neželjenom ponašanju, potrebna nam je, uz sustavno provođenu edukaciju, temeljita rekonstrukcija postojećeg sustava pedagoških mjera kako bi one postale efikasno sredstvo odvraćanja od različitih oblika neprimjerenog ponašanja.

Sindikat Preporod od policije očekuje žurno pronalaženje počinitelja, od škole primjereno kažnjavanje odgovornih, a od prosvjetne vlasti iznalaženja rješenja koja će spriječiti svaku vrstu nasilničkog ponašanja u školi. Ukoliko bilo koja od spomenutih strana efikasno ne reagira na ugrožavanje zdravlja i života zadarske nastavnice, ne treba sumnjati da će se i trovanje ubuduće zaživjeti među oblicima nasilničkog ponašanja naših učenika.

Željko Stipić, Sindikat Preporod

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA