Zadar

SEDMERO CIVILA USTRIJELJENO S LEĐA

Snimljen film o zločinu u kojem je ubijen djed Luke Modrića

Novi film Luke Klapana prikazat će događaj u kojem je ubijeno sedmero civila, među kojima je bio i Luka Modrić

Premijernim prikazivanjem filma "Kronika zločina u Modrićima", polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod kapelice u Maričićima Gornjim u Zatonu Obrovačkom te misom zadušnicom u crkvi sv. Josipa u Obrovcu obilježit će se 30. godišnjica ubojstva sedmero nevinih civila u tada okupiranom području tijekom Domovinskog rata.

Novi film Luke Klapana prikazat će događaj u kojem su ubijeni tamošnji civili, među kojima je bio i Luka Modrić, djed hrvatskog nogometnog reprezentativca.

Obdukcijski nalazi pokazali su da su civili ubijeni hicima iz vatrenog oružja i to uglavnom s leđa. Modrićev djed stradao je nakon što je dostavio hranu onima koji su se skrivali po šumi. Jedan od skrivenih rođaka je kratko nakon njegovog odlaska vidio automobil s pripadnicima srpskih parapostrojbi, a sljedećeg dana u blizini je pronađeno Modrićevo tijelo.

Film će se prikazati u četvrtak 26. siječnja u 19 sati, u zgradi Općine Jasenice u Maslenici. Dan kasnije odat će se počast stradalim civilima (15 sati, Zaton Obrovački), a zatim i služiti misa u Obrovcu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA