SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 12210File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '12210', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Stanari podigli blokove kako im ne bi oduzeli parking, ali nisu se imali od koga braniti - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ODGOĐENO UVOĐENJE U POSJED TERENA NA POLAČIŠĆU

Stanari podigli blokove kako im ne bi oduzeli parking, ali nisu se imali od koga braniti

Tvrtka RamseyBay danas nije uvedena u posjed u parkiralište uz zgradu u Ulici Petra Svačića, koje stanari nastoje zadržati u svom posjedu.

Tvrtka RamseyBay danas nije uvedena u posjed u parkiralište uz zgradu u Ulici Petra Svačića, koje stanari nastoje zadržati u svom posjedu. Podsjetimo, radi se o parceli koju je tadašnji gradonačelnik Živko Kolega prodao zadarskom poduzetniku Mladenu Ninčeviću pod uvjetom da na njemu izgradi hotel visoke kategorije.

Stanari su za to saznali tek kada je Ninčević najavio pokretanje projekta te su se žestoko usprotivili oduzimanju mjesta koja po njima pripadaju zgradi. Ninčevičeva tvrtka dobila je spor, ali je otišla u stečaj pa je postupak nastavio voditi australski poduzetnik Denis Mikan.

Nakon pravomoćno dovršenog postupka danas je sudski ovršitelj trebao vlasnika uvesti u posjed. Stanari su se okupili kako bi spriječili "deložaciju", podigli su i red blokova uz susjedno parkiralište, s kojega bi ovršitelji trebali ući, ali na kraju se nisu imali od koga braniti.

- Jučer smo dobili zaključak da je ovrha odgođena dok se ne donese rješenje o prijedlogu za odluku, rekao je zastupnik stanara iz odvjetničkog ureda Marinović i partneri, Valentin Rukavina.

U daljnjem postupku nastojat će osporiti donesenu odluku te parkiralište ostaviti u posjedu stanara.

Petra Svačića parking
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA