Biznis

PREMA UGOVORIMA S KOESTLINOM I SAPONIOM

Stanić Beverages treći put odgodio prijenos dionica Maraske

Preuzimanje Maraske od strane Stanić Beverages još nije završeno.

Preuzimanje Maraske od strane Stanić Beverages još nije završeno. Prema  današnjim informacijama sa Zagrebačke burze, rok u kojem je Koestlin trebao prodati svoj udio dionica Marasake pomaknut je s kraja siječnja pa s kraja svibnja na 30. lipnja.

To je treći aneks ugovora sklopljen između Koestlin Bjelovara koji je postao suvlasnik 45,35 posto dionica Maraske po modelu Mepas grupe u vlasništvu Mirka Grbešića.

Isti rok objavili su iz osječke Saponije. S njima je Stanić Bevergas sklopio 16. rujna 2021. Ugovor o kupoprodaji dionica koje predstavlja 52,90 posto temeljnog kapitala Maraske d.d. Trećim anksom tog ugovora, rok prijenosa dionica, pod uvjetom da se ispune uvjeti ugovora, pomaknut je na 30. lipnja.

Zbog svega toga su iz Maraske objavili i kako kasne sa zakonskom obavezom predaje financijskog izvještaja ali će ga predati do 30. lipnja. Obavijest potpisuje direktor Maraske Stipe Bevanda.

Preuzimanje Maraske Stanić grupa objavila je velikom feštom u zadarskom Arsenalu na kojoj je glavni gost bio premijer Andrej Plenković. U prosincu prošle godina, Zagrebačkoj burzi je objavljena kupnja preostalih dionica Maraske za 70 kuna po dionici.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA