Zadar

NAKON ČETVEROSATNE RASPRAVE

Stanovnici Poluotoka su odlučili: Svi novci idu za uređenje Kapetanskog!

Nakon što se, zahvaljujući amandmanu Nezavisne liste Enia Meštrovića, krenulo u komunalnu sanaciju Kapetanskog, daljnje uređenje tog zapuštenog parka u samom centru grada osigurali su jučer stanovnici Poluotoka svojim glasovima na javnoj tribini.

Nakon što se, zahvaljujući amandmanu Nezavisne liste Enia Meštrovića, krenulo u komunalnu sanaciju Kapetanskog, daljnje uređenje tog zapuštenog parka u samom centru grada osigurali su jučer stanovnici Poluotoka svojim glasovima na javnoj tribini.

U tu svrhu bit će utrošen sav iznos od 240.000 kuna kojeg su dobili u sklopu projekta participativnog budžetiranja KVARTipo. Na poziv gradske uprave građani su prijavili ukupno 25 prijedloga, a usvojeni je stigao od samog Mjesnog odbora. Evo kako je glasio taj prijedlog:

- Obnova igrališta i koševa, tribine, javne rasvjete i priključka za vodu te uređenje pristupnih puteva i zelene površine s ciljem ostvarivanja infrastrukturnih preuvjeta za sigurno javno korištenje igrališta i parka. Ukoliko bi planirani trošak prelazio iznos predviđen projektom KVARTipo, ostatak sredstava možemo osigurati u suradnji sa budućim korisnicima - Sveučilištem, Pomorskom školom, Koncertnim Uredom, itd. ili u suradnji sa zainteresiranom javnosti putem humanitarnih i radnih akcija.

Uz vijest o usvojenom prijedlogu iz Mjesnog odbora iznijeli su i svoj osvrt na tribinu koja je trajala čak 4 sata:

- Vrijedi napomenuti da je ovo bila možda i prva prilika od proglašenja hrvatske nezavisnosti da stanovnici Poluotoka neposredno iznesu svoje svakodnevne probleme gradonačelniku i pročelnicima raznih ureda Grada Zadra te se nadamo da ćemo u budućnosti barem jednom godišnje imati priliku sudjelovati u sličnim javnim raspravama s predstavnicima Grada. Nakon gotovo četiri sata energične rasprave o raznim gorućim temama, dojma smo da su neki prijedlozi ipak olako odbačeni kao nevažeći te ćemo se za realizaciju istih nastaviti "boriti" u skladu s ovlastima i propisanom procedurom. S obzirom da se radi o prvom izdanju ovog projekta imamo razumijevanja za neke nelogičnosti i nedorečenosti samog procesa realizacije ovog projekta te ćemo svoje prijedloge o mogućnostima unapređenja procesa u idućim godinama uputiti nadležnim uredima Grada Zadra. Za kraj Vas pozivamo da češće koristite svoje građansko pravo i dužnost upozoravanja lokalnih vlasti na probleme koje primjećujete.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA