Kultura

ZADARSKI PLESNI ANSAMBL

STREAM Zadar: radionice suvremenih plesnih tehnika

U prostorima Zadarskog plesnog ansambla odvijaju se radionice suvremenih plesnih tehnika do 23. kolovoza, što će biti uvertira za 14. Monoplay - festival suvremenog plesa posvećen solo formi.

U prostorima Zadarskog plesnog ansambla priređuju se radionice suvremenih plesnih tehnika do 23. kolovoza, što će biti uvertira za 14. Monoplay - festival suvremenog plesa posvećen solo formi.

STREAM Zadar, u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, je platforma edukativnih sadržaja koja se u širem smislu bavi suvremenim plesom i kazalištem, a u užem nadogradnjom vještina i virtuoznosti brojnih izvođačkih disciplina. Smišljena je kao ciklus radionica specifičnih sadržaja koje upotpunjuju praksu suvremenog plesa, ali i općenito svjesnog bavljenja tijelom. Sustavni pristup ovih radionica temelji se na somatskim praksama, razvoju koreografskih vještina i istraživačkih procesa, ali i radionicama za stručnu i širu javnost posvećenim izvještavanju i praćenju suvremenog plesa i kazališta, najavila je Sanja Petrovski, voditeljica Zadarskog plesnog ansambla.

STREAM Zadar ove godine otvara poznata radionica Klein tehnikeTM s Hannom Hegenscheidt, certificiranom pedagoginjom koja već desetu godinu zaredom podučava ljeti u Zadru. Radionica započinje u četvrtak, 11. i traje do ponedjeljka, 15. kolovoza u dvorani Zadarskog plesnog ansambla, a prvenstveno je namijenjena plesačima, glumcima, sportašima, fizioterapeutima, ali i svima koji žele produbiti svoje znanje o funkcionalnosti tijela.

Pokrovitelji edukativnog ciklusa STREAM Zadar su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zadar, Zadarska Županija i Zaklada Kultura nova.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA