Kultura

SVESTRANA UMJETNICA ANA- MARIJA FABIJANIĆ

Subota u HNK: Ane Paška pjeva, svira i glumi Improvizije

U subotu, 22. siječnja s početkom u 20 sati u HNK Zadar održat će se IMPROVIZIJE, glazbena predstava autorice i izvođačice Ane Paške koja svoju poeziju i crtice iz života upotpunjava glazbom koristeći nekoliko instrumenata (klavir, cajon, gitara).

U subotu, 22. siječnja s početkom u 20 sati u HNK Zadar održat će se Improvizije, glazbena predstava autorice i izvođačice Ane Paške koja svoju poeziju i crtice iz života upotpunjava glazbom koristeći nekoliko instrumenata (klavir, cajon, gitara).

Improvizije su autorska glazbena predstava koja dočarava različite emotivne atmosfere svojim glasom i improvizacijama koje su prožete tijekom cijele izvedbe. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenucima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipovima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. Predstava je muzički i izvedbeno zaigrana, obuhvaća veliki emocionalni raspon, od suza do smijeha i nalazi svoje pobornike u dobnim skupinama od 6 do 86, godina.

O autorici:

Ana-Marija Fabijanić, umjetničkog imena Ane Paška s otoka Paga rođena je 1985. u Senju. Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2010. godine te MA studij Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.) Sudjeluje na brojnim kazališnim radionicama u sklopu Mostarske Alternativne Akademije, koju vode Željko Vukmirica, Boris Čakširan, Ljubica Beljanski-Ristić, Vlado Krušić, Kruna Tarle, Jelena Sitar, Ljubica Ostojić, Christina Mournau.

Nagrađena je nagradom "Za lakoću igre i iskrenost na sceni" 2005. U Italiji sudjeluje na dvotjednoj kazališnoj radionici koju vode Ugo Pagliai, Paola Gassman, Carlo Rao..Tijekom studija dramaturgije surađuje s Nezavisnim Češkim Kazalištem CONTINUO, gdje kao izvođačica sudjeluje na projektima KRATOCHVILENI i JIZVY N KAMENI. Sudjeluje na radionicama po Chekov i Grotovski metodi koju vode Scott Fielding,Nhandhan Circo, Ang Gey Pin. 2009.-2012. u Zadru vodi srednjoškolsku grupu Teatra Verrdi, s kojom izvodi dvije autorske predstave: ETŠILAZAK (2010) i KONAC (2011). Od 2011-2016. radi kao jedna od voditeljica Glumačkog studija Playdrama u kojem s polaznicima studija realizira autorske predstave MAJKOVANJE, NASMIJATI ANDERSENA, KLUPA i JA, KLAUN. 2012. Kazalište Playdrama izvodi njen autorski tekst EZOPEJA- Putovanje prema djetetu. Na ljeto 2012. u Londonu polazi Ljetnu školu na London International School of Performing Arts (LISPA). 2013. na Radio Splitu vodila svoju autorsku emisiju Radio Cabaret koju je prije toga s Tanjom Vežić imala na Radiju 057.

Oko-OTORINOLARINGOLOŠKA EKSPEDICIJA. 2013. godine s kolegicom Maricom Grgurinović osnovala je Kazalište BESA u kojem realizira svoja dva autorska projekta SLIKOVNICA OD PIDŽAME (2014.) i JaMAJKA DREAM (2016.), predstave u kojima izvodi svoju autorsku glazbu i tekstove, a osim toga objavljuje i knjige istoimenih naziva, Slikovnica od pidžame i JaMajka Dream (ilustrirani rukopis o majčinstvu), knjige poezije pisane u rukopisu i popraćene Aninim ilustracijama.

Ana - Marija Fabijanić 2016. godine upisuje MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu i stvara nekoliko kratkih glazbenih filmova, TUTASPUTA, CilinDAR i Mliječni put, koji trenutno putuju po festivalima diljem svijeta. Od veljače 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj autorski glazbeni performance IMPROVIZIJE. Predaje na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 19 do 20 sati.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA