SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 12111File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '12111', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Sve je spremno za 50. maraton Preko - Zadar: na startu rekordnih 250 plivača - Vijest - 057info - Zadar

Sport

POJAVILI SE VLAHOVIĆ I SUTLOVIĆ - POKRETAČI MARATONA

Sve je spremno za 50. maraton Preko - Zadar: na startu rekordnih 250 plivača

- Mi smo imali školu plivanja i htjeli smo dokazati da djeca mogu otplivati dionicu Preko - Zadar, kažu danas Josip Vlahović i Željko Sutlović

Jubilarni 50. plivački maraton Preko - Zadar bit će po mnogo čemu jedinstven i rekordan. Na startu u Preku sutra se očekuje 250 sudionika, a među njima će biti osam stranaca, čak 34 plivača PK Zadar i nekoliko vrhunskih daljinskih plivača, među kojima Roko Krpina i Dina Volarević. Bit će to najjači maraton do sada, poručili su jutros treneri PK Zadar Josipa Nekić i Željko Olujić.

- Pozivamo natjecatelje da već u 7:30 budu u Preku kako bismo do starta u 9 sati mogli odraditi prozivku. Prve plivače na Kolovarama očekujemo oko 9:50 sati, ako vrijeme bude ovakvo kao danas, možemo se nadati i rekordu, kaže Olujić.

Nekić je pozvala i sve one koji neće plivati maraton da dođu na druženje uz bazen na Kolovarama. Za djecu do 16 godina kod bazena će se prirediti natjecanje u aquatlonu, u kojemu će plivati 100 metara i trčati 500.

Jubilarni maraton bio je prilika da se samih ih početaka prisjete neki od njegovih osnivača Josip Ećo Vlahović i Zdravko  Sutlović. U to vrijeme postojalo je vjerovanje da rekreativci i djeca ne mogu otplivati tako zahtjevnu dionicu.

- Mi smo imali školu plivanja i htjeli smo dokazati da djeca mogu otplivati dionicu Preko - Zadar. Bilo je vrlo zahtjevno, svakakvih otpora, odobrenja milicije i općine, a srećom tada barem nije bilo glisera koji mogu biti opasni za plivače. Čestitam današnjoj ekipi koja nastavlja tu tradiciju, rekao je Sutlović.

Vlahović je rekao kako je posebna vrijednost maratona što potiče rekreativno plivanje. Je li bilo nekih posebnih ili smiješnih situacija koje mu prve padaju na pamet?, pitali smo Vlahovića.

- Pa meni od tih stvari prvo pada na pamet činjenica da je Tihomir Sabo, jedne godine kada je puhalo jugo, preplivao cijeli maraton plivajući delfin, sjetio se Vlahović.

Dugo godina najstariji plivač na maratonu bio je Nino Dellavia. Nakon njegove smrti tu počasnu ulogu preuzeo je 78-godišnji Ante Cvitanović, dok će najmlađa plivačica biti desetogodišnja Adriana Knežević.

Posljednje pripreme za maraton Preko - Zadar
Foto: 057info (L. P.)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA