Zadar

PRIOPĆENJE VIJEĆNIKA MOST-A IVANA MATIĆA

Svi će dobiti s hospicijem na Babindubu a porezni obveznici po džepu

Županijski vijećnik Ivan Matić, u ime kluba vijećnika MOST-a poslao je priopćenje pod naslovom: Izgleda da će svi dobiti s hospicijem na Babindubu.

Županijski vijećnik Ivan Matić, u ime kluba vijećnika MOST-a poslao je priopćenje pod naslovom: "Izgleda da će svi dobiti s hospicijem na Babindubu".

U biznisu je za sve važno ostvariti vlastite krajnje interese, a najbolje je kada se svi osjećaju kao pobjednici. Vjerovali ili ne, to su još prije pola stoljeća shvatili i američki ekonomisti s Harvarda kada su u teoriji igara razvili pristup o obostranim dobitima koji opisuju kao win-win situaciju.

Prema svemu sudeći izgleda da će svi dobiti s hospicijem na Babindubu, pa tako i porezni obveznici. Oni će, kako stvari stoje, dobiti po džepu. To je taj pobjednički osjećaj!

HOSPICIJ na Babindubu i „win-win situacija"!

U Zadru, dana 12 ožujka 2021., uoči prošlih lokalnih izbora tadašnji ministar Josip Aladrović je slavodobitno izjavio:

„Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financijski će podržati projekt županijskog Hospicija u Babindubu. Projekt Hospicija, odnosno Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, vrijedan je 6,5 milijuna kuna, a u njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb za bolesnike s neizlječivom bolešću".

„S ministrom Aladrovićem i našom državnom tajnicom Marijom Pletikosom održali smo konstruktivan radni sastanak na kojem su najavili punu podršku njihovog ministarstva u financiranju izgradnje županijskog Hospicija u Babindubu, što je jedan od naših projekata na koje sam posebno ponosan. To je projekt za koji smo već riješili vlasništvo bivše vojarne u Babindubu i pripremili svu potrebnu dokumentaciju, a danas smo osigurali i financiranje", zadovoljno je istaknuo župan Božidar Longin".

Ovo je objavljeno na web stranici Zadarske županije i u medijima.

Nažalost jednih, a na zadovoljstvo drugih, ministar Josip Aladrović nije održao predizborno HDZ-ovo obećanje. Možda zato što se sada bivši ministar morao „baviti sam sa sobom", postao je Uskočki optuženik, a uskoro možda i nešto drugo.

Očito su se dobre stvari dogodile nakon što nešto nije išlo po planu, pa izgleda da sada napokon dolazimo i do toliko željene „win-win situacije"!

Zadarska županija je prije nekoliko dana u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavila nacrt dokumentacije o nabavi za rekonstrukciju zgrade na Babindubu, budućeg Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, poznatijeg kao hospicij.
Oni koji su inzistirali da se projekt realizira, posebice nezavisna lista dr. Ivica Žuvela, koja je zbog obećanja župana o realizaciji projekta glasovala za županijski proračun 2022. "dobili su što su tražili".

Pitanje je što su građani naše Županije dobili?

Oni koji žive na račun drugih - izgleda da su došli na svoje! Naime, sada je procjena vrijednosti rekonstrukcije sa 6,5 milijuna kuna došla na 14,4 milijuna kuna (s PDV-om na 18 milijuna kuna). Ispada da će m2 rekonstrukcije zgrade hospicija koštati 5.674 eura.

Ne možemo znati hoće li se i ovdje primijeniti počelo „Pola tebi, pola meni, pola Bagi", ali ćemo biti strpljivi, pa ćemo vidjeti. Najvažnije od svega je da možemo postići win - win situaciju.

A, evo i nje:

Da bi bilo jasno o čemu se ovdje radi, projektom rekonstrukcije se dobiva čak DESET POSTELJA U PET DVOKREVETNIH SOBA. Stvarno izgleda da će svi dobiti s hospicijem na Babindubu.

Ivan Matić, u ime kluba vijećnika MOST-a

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA