Zadar

NEMA GLASANJA ZA USTANOVE, ZDRAVSTVO I AGENCIJE

Svi izvještaji na skupštini osim Narodnog muzeja, Pupić Bakrač bacio okladu za Peroš

Na dnevnom redu skupštini Zadarske županije u srijedu će biti izvještaji svih ustanova i agencija osim Narodnog muzeja.

Na dnevnom redu skupštini Zadarske županije u srijedu će biti izvještaji svih ustanova, agencija i zajednica osim Narodnog muzeja.

- Nije prvi put. To je enigma zašto ravnateljica Renata Peroš jedina nije predala izvještaj i zašto ne dolazi na sjednicu. Ona može raditi što hoće. Na posljednjoj sjednici župan Božidar Longin nije želio odgovarati na moja pitanja o sudskim postupcima na štetu Narodnog muzeja. Samo se jedanput pojavila od kada sam ja vijećnik, a mene je tadašnji predsjednik Skupštine, Davor Lončar izbacio sa sjednice. Ona je došla za govornicu i rekla kako neće odgovarati na pitanja vijećnika, već će to uraditi pisano. Tko je tu kome šef? Kako vijećnici mogu glasati za nešto što nitko ne braniti i time štite njezino poslovanje u kojem ima nezakonitosti. Kad izvještaj i dođe na sjednicu, ja se opet kladim da ga ona neće doći braniti, komentirao je vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

Njega smo zapravo pitali kako je moguće da se neki izvještaji primaju na znanje, a o nekim se glasa. A svima je osnivač Zadarska županija.

Na znanje se primaju izvještaji zdravstvenih ustanova: triju bolnica, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu, Zavoda za javno zdravstvo, Ljekarne Zadar, ali i agencije AGRRA i ZADRA NOVA te ustanove Inovacija.

Vijećnici tu neće i ne mogu ništa promijeniti, ali bi glasanjem trebali dati do znanja što misle o tim ustanovama i njihovom poslovanju i vođenju. Od njih će se na istoj sjednici tražiti suglasnost Zavodu za hitnu medicinu za kupovinu šest vozila za sanitetski prijevoz i šest vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine. Na sjednici će se uz župana Božidara Longina kao izvjestitelj prvi put pojaviti novi pročelnik za zdravstvo Marko Kolega. On je kao prvu mjeru uveo kontrolu u odnosu ravnatelja zdravstvenih ustanova koji kao odgovorne osobe ne smiju više razgovarati s novinarima bez odobrenja pročelnika i pisane komunikacije.

Vijećnici će na skupštini glasati za izvještaje Županijske uprave za ceste, Županijske lučke uprave, Kazališta lutaka, Sportske zajednice, Županijske vatrogasne zajednice te Zajednice tehničke kulture Zadarske županije u 2021. godini.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA