Zadar

ENERGETSKA OBNOVA UZ NEKONVENCIONALNE FASADE

Sviđa li vam se nova boja zgrada u Obrovcu? „Kao da su Bolek i Lolek bojali“

Obnova neodoljivo podsjeća na epizodu Mućki u kojoj su Del i Rodney prebojali kuhinju (ukradenom) flourescentnom bojom za prometne znakove

Grad Obrovac nedavno se pohvalio fotografijama energetske obnove višestambenih zgrada u ovom gradu. Riječ je o tri do sada derutne zgrade s dotrajalim fasadama na adresama Obala kralja Petra Krešimira, Put Gračaca i Prilaz knezova Kurjakovića, s ukupno 124 stana, ukupne vrijednosti 2,1 miijuna eura.

Na ovim zgrada provodi se sveobuhvatna energetska obnova odnosno hidro i termoizolacija krova, kompletna zamjena vanjske stolarije i termoizolacija vanjske ovojnice zgrada.

Naravno, ne moguće je ne primijetiti vrišteću žutu boju s jedne od obnovljenih zgrada, čime nisu oduševljeni pojedini mještani, a niti oni koji su komentirali objavu na gradskoj Facebook stranici.

- „Odvratne boje... pored divne Zrmanje nalijepse su bijele fasade zgrada", „Trebali ste u crno ofarbati", „Kao u crtanom filmu, Bolek i Lolek", „Pri ulazu u Obrovac da se dijele one naočale za zavarivanje", komentari su na boju zgrade koja nas neodoljivo podsjeća na epizodu Mućki u kojoj su Del i Rodney prebojali kuhinju (ukradenom) flourescentnom bojom za prometne znakove. Ipak, ima i pozitivnih komentara.

- Jučer sam prošao kroz Obrovac i mogu vam reći da ove obnovljene zgrade iz blizine jako lipše izgledaju nego na slikama. Svaka boja sjaji svojim sjajem i uklapa se u okoliš. Bravo za sve one koji su radili na svemu.

Inače, ovo je prva faza radova u kojima je najveća "kultna" zgrada C - 16. Već je pokrenuta nova faza obnove, a nakon dovršetka Obrovac će dobiti potpuno drugačiju vizuru.

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA